Har vi glemt 30-tallet? Jeg er bekymret fordi historien gjentar seg

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dennis Brorstrøm spør: – Høyre tror at de kan styre de fascistiske og populistiske kreftene til høyre for seg i dag, ved å gå inn i allianser og nyte godt av stemmetallet og posisjonen. Har det skjedd før? 

DEL

Leserbrev 

Straks stunder det til valg i vårt flotte land, i vår fantastiske del av verden. Her hvor vi bor på denne lille grønne, frie plett og tenker at verden utenfor? Ja, den trenger vi kun til sydenturer, mesterskap innen idretter, en eller annen kulturell verdensbegivenhet og kanskje i ytterste konsekvens å få litt «goodfeeling» i vår medlidenhet for utlandet, for det tilfelle at elendighet rammer, forutsatt at det ikke er så langt borte da.

Nei, verden utenfor, får andre ta seg av. Italia får ta seg av sine naboer i sør som flommer innover landet. Hellas får ta seg av sine påtrengende naboer fra øst. Hva rører det oss? Vi koser oss her oppe i nord med våre «norske verdier» sammen med våre «etniske nordmenn» og vår gode økonomi, som i hvert fall ikke noen afrikanere eller asiater har bidratt til.

Alt skal være «bærekraftig», «kontrollert» og «strengt» (i det minste mot det de sør og øst for Middelhavet). Så tenker jeg at vi kan lulle oss inn i en trygg og falsk følelse av «heaven».

Riktignok har vi et helvete rett utenfor stuedøra. Sverige, dette mislykkede og ekle flerkulturelle land hvor de egentlig ikke har greie på noe som helst, bortsett fra polpriser og grensehandel da.

Kjære medmennesker, uten hensyn til farge, kjønn, religion eller andre ting som kunstige skiller oss ad, har vi glemt så totalt retorikken fra 30-tallet? Har vi glemt hva det gjorde med oss, når makthaverne pekte på de andre i forhold til oss?

Har vi glemt at Adolf kom til makten på demokratisk vis? Har vi glemt hans håndtering av «fakta»? Har vi glemt hvordan presse, rikfolk og etablissement mente at de kunne styre ham? Har vi glemt hvordan det ble? 

Jeg ser de samme strømningene i vårt samfunn i dag. Jeg er bekymret for mine barn og mine barnebarns fremtid. Ikke på grunn av innvandring eller religioner eller globalisme. Min bekymring er der fordi historien gjentar seg. De samme menneskene, med de samme meningene er her igjen, bare pakket inn i nytt papir og nye sløyfer.

Høyre nærer en slange ved sitt bryst som hele tiden benytter sin posisjon til å sprøyte inn sin motbydelige gift i det norske samfunnet.

Høyre tror at de kan styre de fascistiske og populistiske kreftene til høyre for seg i dag, ved å gå inn i allianser og nyte godt av stemmetallet og posisjonen. Har det skjedd før? 

Høyre nærer en slange ved sitt bryst som hele tiden benytter sin posisjon til å sprøyte inn sin motbydelige gift i det norske samfunnet helt til slangen ikke lengre trenger Høyre, eller andre partier for den saks skyld. Da er vi «back in business of the 30s», dessverre.

Hva kan vi gjøre? Først og fremst må vi ikke glemme å benytte stemmeretten. Dernest må man stemme på Arbeiderpartiet eller SV. Det blir en stemme for fremtiden. Historisk, nåtidig, og slik jeg ser det, også i fremtiden er de garantister for et humant, rettferdig og levedyktig samfunn. Det må vi ikke glemme.

Dennis Brorstrøm

Advokat og partiløs, Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags