De ga oss drakt med striper, det virket kjent, jeg var forvirret. Det siste jeg kunne klare var å roe ned tankene som snart sprengte i hodet mitt. Vi sto alle i en rekke for å få en halv måne påsydd på draktene. Vi skulle straks begynne å arbeide, jeg tror det var snakk om 12-timersarbeid, med en pause der vi fikk kokte grønnsaker, og litt te. Jeg var ferdig på do, og plutselig ble jeg slengt ned i gulvet, noen dro meg opp igjen, jeg følte meg som en tom sekk som ble dratt. Vi nærmet oss blokk 11, der vinduene var tette og veggene lydtette hadde jeg hørt. Jeg lukket øynene igjen og mumlet forsiktig  «La ilaha illa Allah wa-Muhammad rasul Allah.» –trosbekjenneslen

Kunnskap er nøkkelen til den lyse veien i livet vårt.

Jeg våknet i min egen seng, i mitt eget rom. Jeg pustet og var klar over at dette bare var en drøm. Jeg tok på meg mine hverdagslige klær, ingenting som skulle symbolisere meg som noe annet enn et vanlig menneske, uansett hudfarge, bakgrunn, kultur eller viktigst av alt i denne sammenhengen religion. Dette har jo jeg og alle andre lært her, vårt fredelige land, der frihet regner over oss i full grad.

Jeg kom til Norge som et lite barn, og har blitt en del av samfunnet og kulturen. Jeg har lært å tilpasse meg to forskjellige kulturer som er så ulike som hav og himmel. Gjennom utviklingen har jeg lært å respektere og akseptere forskjellige mennesker. Jeg har lært å vise respekt og hensyn for hvert individ, uansett hvordan de er og ser ut, og hvilken bakgrunn og tro de bærer med seg.

Kunnskap er nøkkelen til den lyse veien i livet vårt, dette er en mulighet jeg er takknemlig for å ha fått her i Norge. En prest hadde ikke vært en prest uten kunnskap om Bibelen, og en lege hadde ikke fungert som en lege uten kunnskap. Hvordan kan du si at medlemmer av Daesh (IS) er muslimer? Når de verken viser kjennskap eller kunnskap om Koranen?

Men til deg som stirret stivt på min mor med hijab som smilte tilbake til deg. Denne damen du stirret på er hun som lærte meg å være god mot det onde som treffer meg i livet. Ingenting annet enn godhet og vennlighet redder oss mennesker sa hun. Koranen har lært både meg, henne, og de andre muslimene i denne situasjonen at vold ikke har plass i vår religion, jihader skal ikke bombe ned menneskeheten eller vår menneskelighet. Det å være jihad, innebærer å føre en ren demokratisk kamp der ord står mot ord.

Man kan ikke si at muslimer idag går gjennom det samme brutale behandlingen som jødene gjennomgikk. Men som Erna Solberg, vår statminister omtalte «måten ekstreme antiislamske grupper omtaler muslimer på i dag, ligner måten ekstreme antisemittiske grupper omtalte jøder.» Jeg som en ung jente, må beskytte meg selv mot fordommer, og ta ansvar for andre muslimers atferd og handling. I min verden er ikke disse menneskene muslimer.

Mennesker i dagens samfunn har utviklet seg forskjellig, fokuset er mer på andre ting enn det det var før. Vi er mer opptatt av å se bra ut, og ha det beste. Vi preges med mye press og utfordringer. Mye av det skyldes teknologiens utvikling, men det kan også være samfunnssvikt, dårlig oppvekst osv. Noen lykkes i dagens samfunn med tanke på det sosiale, og økonomiske. Mens noen taper kampen om å tilpasse seg alt i hverdagen.

Dette kan skje mennesker allerede som barn, når de er mest sårbare. Det vi går gjennom i utviklingen har store konsekvenser for atferden vår i senere alder. Ta utganspunkt i jihadistene som har gitt seg til Daesh, er ikke de fleste unge som har droppet ut av skolen? Eller har hatt en tøff oppvekst? Har de i det minste peiling på hva som står i Koranen? ettersom de omtaler seg selv som muslimer.

Noen av dem har nok vært en svak del av samfunnet, der de ikke har klart seg gjennom nedturer, derfor er det lett for dem å gå over til noe som gjør at de kan bli sett på som noe «større» og få høyere status.

Men igjen til deg som tror jeg er en del av de brutale handlingene Daesh utfører, og til deg som sier religionen min er en sykdom som dreper. Daesh er ikke Islam, og terrorisme har ingen religion. La oss si at alle muslimene i verden blir utryddet til slutt, er problemet i verden løst da? Nei, husk at hovedgrunnen til kriser i verden, er ingenting annet enn penger.


Takk for meg.Kilder:

http://ilmnorge.no/isis-er-ikke-islam-og-terrorisme-har-ingen-religion/


http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/--Muslimer-hetses-som-joder-pa-30-tallet-6282660.html
http://www.islam.no/page1101015107.aspx