Velkommen etter med forbud mot heldekkende hodeplagg

Leyla Hasic har tidligere uttalt sin støtte til heldekkende hodeplagg i vår avis. Håvard Jensen mener det kan ødelegge den norske kulturen om Norge gir etter for ønske om å bruke slike plagg.

Leyla Hasic har tidligere uttalt sin støtte til heldekkende hodeplagg i vår avis. Håvard Jensen mener det kan ødelegge den norske kulturen om Norge gir etter for ønske om å bruke slike plagg. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kommer en til Norge får man tilpasse seg vår kultur og levesett, skriver Frps gruppelder i Østfold, Håvard Jensen.

DEL

Leserbrev 

Jeg husker godt at Stortingsrepresentant Erlend Wiborg ble æreskjelt når han foreslo å forby religiøse og heldekkende plagg på skolene i fylket for noen år siden.

Han var innvanringsfientlig, rasist, «brun» og helt uspiselig.Til min store glede ser jeg nå at en rekke partier ønsker å vurdere det samme forbudet.

Jeg har i år vært på Maldivene på besøk, og jeg ble gjort oppmerksom i et skriv på at jeg nå var i et muslimsk land, hvor de praktiserte sjarialov og det var straffbart å fornærme Muhamed og Allah. Det er forbud mot kors og kristne symboler.

Det er forbudt å ta inn produkter som inneholder svin, alkohol er forbudt og hunder er forbudt.

Dette respekterer jeg, som gjest og jeg forventer at de som bosetter seg der gjør det samme.

Men hvorfor skal jeg da akseptere krav fra muslimer, om at de skal få lov til å dekke seg til i det offentlige rom, tildekke til sine barn, kreve kjønnsdelte klasser, fjerne bilder av gris og kors i mitt eget land, som har en grunnlov basert på de kristne verdier?

Jeg er ikke villig til å akseptere dette.

Kommer en til Norge får man, tilpasse seg vår kultur og levesett.

Vi har blitt redde for å fortelle besøkende og de som bosetter seg her at de skal tilpasse seg vår kultur og ikke motsatt i vår iver etter å forstå og ikke støte noen.

På samme turen besøkt jeg Sri Lanka som er hovedsakelig buddhistisk, med noen utrolig i imøtekommende, forståelsesfulle og hyggelige innbyggere, men også der hører jeg at folk med annen tro (muslimer) stiller krav om at de skal tilpasse seg deres levesett og kultur, hva er dette for slags holdning til land man velger å bosette seg i?

Jeg tror vi i Norge snart må bli veldig klare og gi følgende melding til våre gjester og innvandrere:

Liker du ikke den norske kulturen og måten vi lever på, så finn deg et annet sted å bo.

Jeg er så lei av at vi skal forstå oss i hjel og ødelegge den norske kulturen for å imøtekomme en rekke krav som er basert på religion.

Jeg tror vi er tjent med å gi beskjed om at Norge ikke er et muslimsk land og innbyggerne har heller ikke noe ønske om å bli det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags