Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen er enig i at det kan gis innsyn i jobbavtaler i kalender

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommunikasjonssjef Ingrid Trømborg kommenterer FB-artikkel om innsyn i kommuneansattes kalender: – Kommunen vil på vanlig måte vurdere å gi innsyn i konkrete og enkeltstående kalenderoppføringer, ikke i en hel kalender over en periode.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ellen Ophaug i Fredriksstad Blad skriver en omfattende artikkel med overskriften Kommunen hemmeligholder toppledernes kalendere – Sivilombudsmannen uenig. Artikkelen refererer problemstillingen der Fredriksstad Blad har bedt om innsyn i hele kalenderuker til ordfører Nygård, tidligere rådmann Finess og kommunalsjef Sørum. Det Ophaug ikke får frem i saken sin, er at det er forskjell på å be om innsyn i en hel kalender over en periode og å be om innsyn i enkeltstående kalenderoppføringer.

Hun støtter seg på Sivilombudsmannen som sier «Jobbavtaler i kalenderen er dokumenter folk kan be om innsyn i». Dette er Fredrikstad kommune helt enig i! Vår forståelse av det Sivilombudsmannen sier, er at hele kalendere over uker ikke faller inn under Offentlighetslovens definisjoner av hva som er et dokument. Dermed er en utskrift av hele kalendersider, ikke et dokument det formelt gis innsyn i. Hvis det bes om innsyn i konkrete og enkeltstående kalenderoppføringer/møter, vil vi på vanlig måte vurdere å gi innsyn i dette.

Ophaug glemmer også å skrive at et e-post-system med kalender slik Microsoft Outlook er, ikke er et arkivsystem som dokumenterer sannheten. Outlook er en huskeliste på lik linje med almanakk. Det betyr at oppføringer kan slettes eller endres uten at det legger igjen spor i systemet.

Kommentarer til denne saken