Imperiet vakler, Trump truer demokratiet, og valgdagen er en dato vi er redde for

President Donald Trump taler under valgkampmøte ved Des Moines International Airport i Iowa  onsdag.   –  Han slutter ofte sine taler med: «God bless you all» and «Thank God for America», heter det i Løkkeviks innlegg.

President Donald Trump taler under valgkampmøte ved Des Moines International Airport i Iowa onsdag. – Han slutter ofte sine taler med: «God bless you all» and «Thank God for America», heter det i Løkkeviks innlegg. Foto:

Av

«Blir president Trump ikke gjenvalgt har han dog satt varige spor etter seg.»

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Etter borgerkrigen fikk USA laget en grunnlov i 1787 som en mal for mange andre. Frankrike 1791 og i Norge i 1814. Men hvem har kommet lengst i demokratiseringen?

I 1936 mottok den fargede Jesee Owens fire gull under de olympiske leker i Berlin. Han bodde på et hotell sammen med hvite og fikk bilde signert av Adolf Hitler med gratulasjoner.

President Franklin D. Roosevelt sendte ham ikke så mye som et telegram; og da han kom tilbake fikk han ikke kjøre sammen med hvite på bussen.

Det er mange som erindrer Washington-talen til Martin Luther King hvor han fremholdt «I have a dream»! USA var og er en rasistisk stat.

Politiet i USA skyter og dreper ca. 1.200 personer årlig. Av dem er ca. 950 fargede. Drapene på George Floyd og Breonna Taylor (begge ubevæpnet) samt Jacob Blake (29 år gammel) som ble skutt i ryggen 7 ganger mens hans 3 barn satt i baksetet og så på, er eksempler på det !

Blir president Trump ikke gjenvalgt har han dog satt varige spor etter seg. Han har forsøkt å få ført USA mot et diktatur med «I’m first», innsatt som høyesterettsdommer, den 48 år gamle Amy Coney Barrett, som er stokk konservativ; mot abort, ekteskap mellom likekjønnete m.m.m. og er en trussel mot likestilling; og hun kan komme til å sitte i høyesterett i 40 år!

Den avdøde Ruth Bader Ginsburg hadde en helt annen filosofi! Med stor respekt ble hun da også hedret med «lit de parade» foran rettsbygningen.

Donald Trump har latterliggjort Joe Bilden for at han anvender ansiktsmaske/munnbind, og mener at han er fått en erfaring etter å ha blitt smittet av corvid-19 og tre dagers opphold på Walter Reed National Military Medical Center.

Fra trappa til «Det hvite hus» sa han. Se på meg: «Viruset er ikke farlig». Det etter at 218.000 er døde og nærmere 8 millioner er smittet i USA. Trump melder dertil landet ut av mange av verdens nødvendige organisasjoner og viktige avtaler.

Han slutter ofte sine taler med: «God bless you all» and «Thank God for America».

Men imperiet vakler, Trump truer demokratiet, og valget den 3. november er en dato vi er redde for.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken