Idyll - eller det motsatte?

Idyll på Isegran under helgens festival. – Men for naboer var det ingen idyll, er Rolf Birger Stordahls erfaring.

Idyll på Isegran under helgens festival. – Men for naboer var det ingen idyll, er Rolf Birger Stordahls erfaring. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Min påstand er at idyllen forsvant på mange steder i og ved Fredrikstad mens konsertene pågikk, skriver Rolf Birger Stordahl, nabo til Idyllfestivalen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå har nettopp vår vesle verdensby bevitnet nok en festival – en med store og mindre store artister. Men hvor var festivalledelsen da navnet på festivalen ble bestemt?

Om man googler eller leser en papirutgave av et norsk leksikon (for eksempel. Store norske eller Aschehoug og Gyldendal), kan man lese følgende: IDYLL: «En fredelig og harmonisk tilstand», eller «Et fredelig, vakkert sted»

Jeg forsøker med min aller beste vilje å forstå valg av navn, men jeg greier bare å ende opp med at det må bero på en misforståelse ...

Isegran gjør helt klart krav på å være et idyllisk sted, hvor man altså kan føle seg fredelig og harmonisk, men vel IKKE når det pågår en festival der! Min påstand er sågar at idyllen forsvant på mange steder i og ved Fredrikstad mens konsertene pågikk!

Har man fulgt gjeldende reglement for antall tillatte desibel man serverer? Har man vært i dialog med noen som taler dyrenes eller fuglenes sak? Overgrep mot de sistnevnte skjer stadig og blir sjelden påtalt.

Jeg registrerer selvsagt at festivalledelsen med sine frivillige gjør en formidabel innsats som til og med lønner seg! De slår til og med et slag for kulturlivet i Verdensbyen vår! Og sist, men ikke minst: Dere sier tydelig ifra til oss innbyggere når dere begynner – det skal dere ha!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags