Idretten ønsker videre utredning av idrettshaller, ber Sarpsborg si ja

De planlagte idrettshallene vil gi friidretten et løft med innendørsanlegg ved Greåker vgs. Bildet er fra  stevne i Konstenhallen. Foto: Kent Inge Olsen

De planlagte idrettshallene vil gi friidretten et løft med innendørsanlegg ved Greåker vgs. Bildet er fra stevne i Konstenhallen. Foto: Kent Inge Olsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Leder Hilde Stokke i Østfold idrettskrets mener det er stort behov for interkommunale idrettsanlegg for friidrett ved Greåker vgs og for håndball/innebandy ved nye Frederik II vgs. Men da må politikerne i Sarpsborg si ja til å være med.

DEL

Leserbrev 

Fylkeskommunen skal bygge nye idrettsbygg ved Greåker og nye Frederik II. De videregående skolen trenger idrettshallene til kroppsøving. Idretten kan bruke hallene utenom skoletiden. Dette er en unik mulighet for idretten til å få mer treningstid og øke tilbudet til barn og unge.

Fylkeskommunen har utarbeidet et mulighetsstudiet med innspill fra kommunene, idrettskretsen og skolene. Kostnadskalkylene til anlegget på Greåker er vesentlig høyere enn sammenlignbare anlegg tilrettelagt for friidrett og ballspill. Idretten har erfaring fra flere andre anlegg med langt lavere kostnad andre steder i landet. Det vil derfor være interessant at dette sees nærmere på i et forprosjekt.

Politikerne på fylkeskommunen og i Fredrikstad har sagt ja til forprosjektet. Rådmannen i Sarpsborg anbefaler ikke at Sarpsborg blir med i et forprosjekt. Det er en rådmanns oppgave å spare penger. Det er politikernes som avgjør. Nå håper idretten i Østfold at politikerne i Sarpsborg sier JA til et forprosjekt.

Idrettskretsen ser anleggene som fylkeskommunen skal bygge som en unik mulighet til å få idrettsanlegg der fylkeskommunen dekker mesteparten av utgiftene.

Østfold idrettskrets har invitert idrettslagene til å komme med ønsker og behov for anlegg. Ut ifra dette har vi utarbeidet en anleggsplan med prioriterte anlegg og prosjekter. Ett av disse er en interkommunal flerbrukshall tilknyttet Greåker videregående skole. Flerbrukshallen vil inkludere blant annet en 200 meters løpebane, andre friidrettsfasiliteter samt arealer i midten i størrelse med en håndball/innebandy-hall. Dette vil bidra til et anleggsløft i Nedre Glomma. En stor hall på Greåker vil være meget viktig for idretten i dette området.

På et interkommunalt anlegg på nye Frederik II foreslås det håndball-/innebandybaner, basishall for turn samt andre treningsfasiliteter, blant annet for kampsport. Her vil det bli tribuner tilrettelagt for eliteserier i håndball og innebandy.

Kommunene kan være med å samarbeide med fylkeskommunen om interkommunalt anlegg til beste for idretten og barn og unge i sin kommune. Samarbeide om interkommunale anlegg ser idretten sett på som en unik mulighet. Vi får blant annet mer støtte fra staten gjennom spillemiddelordningen.

I samme sak har videre bruk av Østfoldhallen vært oppe til diskusjon. Utleie av Østfoldhallen har avtatt gradvis, både til breddefotballklubbene, til toppklubbene og til annen aktivitet, noe som skyldes etablering av mange og nye kunstgressbaner. De senere årene har kostnadene for fotballen blitt for dyr i forhold til bruken. Østfold fotballkrets og Østfold idrettskrets har vært i flere samtaler med eierne. Idretten i Østfold har vært invitert til å si noe om sine ønsker og behov. Det har vært gjennomført samtaler med kommuner og fylkeskommunen. Idrettskretsen har den senere tid prøvd å få kjennskap til eiernes planer om videre drift. Idrettskretsen har fått vite at det er planer om uorganisert idrettslig aktivitet, altså ikke arealer for idrettslagene.

Vi trenger mange idrettsanlegg i Østfold til trening og konkurranse. Det er kø av barn og unge for å få delta i enkelte idrettslag. Idrettslagene får ikke treningstid nok til å dekke sine behov. Idrettskretsen ser anleggene som fylkeskommunen skal bygge som en unik mulighet til å få idrettsanlegg der fylkeskommunen dekker mesteparten av utgiftene. Siden flerbruksanlegget som planlegges på Greåker vil fungere som et regionalt anlegg for friidrett vil man invitere andre kommuner i Østfold med på eie- og driftssiden. Vi må bare få et ja til videre utredning - til et forprosjekt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags