Idretten står samlet om anleggsløft

Dette er tomta som er utpekt for idrettshall ved en ny Frederik II videregående skole på Værste.

Dette er tomta som er utpekt for idrettshall ved en ny Frederik II videregående skole på Værste.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Idrettsledere i Sarpsborg og Fredrikstad ber om at kommunene bidrar til idrettsanlegg ved nye Frederik II og Greåker vgs. På den måten kan det bygges haller som i tillegg dekker viktige behov for idretten.

DEL

Leserbrev

Østfold Idrettskrets, Fredrikstad Idrettsråd, Sarpsborg Idrettsråd, Norsk Friidrett Østfold og Fredrikstad Ballklubb støtter arbeidet rundt et skisseprosjekt som utarbeides om et mulig interkommunalt samarbeid rundt idrettsanlegg ved ny Frederik II vgs. og Greåker vgs.

I forbindelse med bygging av idrettsanlegg for de videregående skolene Frederik II og Greåker, utarbeider Østfold fylkeskommune sammen med administrasjonen i Fredrikstad kommune og Sarpsborg kommune et skisseprosjekt. Dette skisseprosjektet vil dekke skolene og idrettens behov. Prosjektet danner grunnlag for en politisk behandling på våren for videre fremdrift.

Et interkommunalt samarbeid vil muliggjøre at idrettsanlegget for kroppsøving bedre vil dekke idrettens behov, og ved et samarbeid vil en motta en betydelig større andel spillemidler.

På Greåker vil samarbeidet mellom kommunene kunne realisere en flerbrukshall tilrettelagt blant annet for friidrett med en 200 meter løpebane rundt, men også for flere ballaktiviteter i midten av hallen. 

På Frederik II vil samarbeidet i tillegg til idrettsanlegget for kroppsøving, bli en flerbrukshall tilrettelagt for å gjennomføre kamper i håndball og innebandy på nasjonalt eliteserienivå, samt en tilhørende basishall for turn og treningsfasiliteter for diverse kampsporter.

Dette vil gi et etterlengtet og nødvendig anleggsløft for hele regionen Nedre Glomma. Vi ber med dette om at idrettens behov blir hensyntatt ved behandling av saken politisk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags