Stortingsvalget 2017: Idretten utfordrer partiene

Breddeanlegg er fanesak: Norsk idrett ønsker en milliard årlig til breddeanlegg i hele landet. Bilde fra knøtteturnering på Nylende.

Breddeanlegg er fanesak: Norsk idrett ønsker en milliard årlig til breddeanlegg i hele landet. Bilde fra knøtteturnering på Nylende. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi står fremfor tidenes anleggsløft i Østfold. Vi er på gang, men jobben må fortsette! skriver daglig leder og fagkonsulent for anlegg i Østfold Idrettskrets. De vil vite hva partiene mener om idrettens fanesaker.

DEL

Leserbrev 

Vi står nå fremfor stortingsvalget 2017, i den forbindelse oppfordrer vi alle med hjerte for idretten å bruke sin stemmerett. I forkant av årets stortingsvalg har idretten i Norge samlet seg rundt tre fanesaker.

Idrettens fanesaker:

■ Fanesak 1: En milliard årlig til breddeanlegg i hele Norge.

■ Fanesak 2:Full momskompensasjon for frivillighet på statsbudsjettet.

■ Fanesak 3:Styrk idrettslagene.

Anleggskapasiteten i Østfold til hinder for deltakelse i idrett.

Østfold har i mange år dessverre preget statistikkene for aktivitet og anlegg i feil ende. Norsk Idrettsindeks er en årlig oversikt over idretten i Norge, her finner en blant annet informasjon om aktivitetstall og anleggssituasjon. Aktivitetstall er gitt som antall aktive fordelt på antall innbyggere og anleggssituasjonen er gitt som anleggspoeng pr. 1000 innbygger.

Aktivitetstallene viser at Østfold er 18 prosent under landsgjennomsnittet og at aktivitetstallene for barneidretten (6-12 år) er 27 prosent lavere i Østfold enn for landsgjennomsnittet. Østfold kommer dårligst ut av de fylkene en blir sammenlignet med (Akershus, Vestfold, Buskerud og Nord-Trøndelag).

Østfold kommer også dårlig ut på anleggssituasjonen i fylket vårt. Østfold ligger 25 prosent lavere enn landsgjennomsnittet gitt i anleggspoeng pr. 1000 innbyggere. Videre ser en at de største utfordringene på anleggssituasjonen er tilknyttet de store byene som Fredrikstad, Sarpsborg, Moss og Halden. På landsbasis er det bare Oslo som ligger lavere på statistikken enn Østfold.

Dette viser at Østfold-idretten har utfordringer på anleggskapasiteten som kan påvirke barn- og unges mulighet til å drive idrett.

Idretten trenger forutsigbare og trygge rammer

For å lykkes med å løfte idrettsfylket Østfold er vi avhengig av forutsigbare og trygge rammer for norsk idrett. Vi er avhengig av å styrke idrettslagene, vi må fortsette anleggsutviklingen og vi må forenkle hverdagen til idrettslagene og legge til rette for at idrettslagene kan jobbe mot idrettsglede for alle! For å lykkes med dette er det nødvendig å:

■ Sikre Norsk Tippings enerettsmodell

■ Arbeide for full momskompensasjon for frivillighet over statsbudsjettet

■ Bidra til et anleggsløft for breddeanlegg med midler over statsbudsjettet

■ Annerkjennelse for den frivillige innsatsen som legges ned og en forenkling av idrettslagenes hverdag

Et felles løft for Østfold-idretten

Det legges daglig ned en enorm innsats for å løfte frem idrettsfylket Østfold. Det er med glede at vi ser at flere og større idrettsarrangementer blir lagt til fylket vårt, at Olympiatoppen etablerer et regionalt kontor i Østfold og at søknadssummen på spillemidler i Østfold økte fra 70 millioner (2016) til 121 millioner i 2017. Vi står fremfor tidenes anleggsløft i Østfold. Bra jobba!

Vi er på gang, men jobben må fortsette!

Så om du er engasjert og glad i Østfold-idretten håper vi at du setter deg inn i de idrettspolitiske sakene før valget. Norges Idrettsforbund har utfordret de politiske partiene til å uttale seg om idrettens fanesaker. Dette kan du lese mer om på www.idrettspartiene.no.

Vi ønsker et felles løft for Østfoldidretten slik at vi kan jobbe mot idrettsglede for alle!

Godt idrettsvalg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags