Vauerkilen trenger mudring

Starten på idylliske Vauerkilen ved Papperhavn. Odd Løkkevik er en av mange som er bekymret for vannkvaliteten i kilen.

Starten på idylliske Vauerkilen ved Papperhavn. Odd Løkkevik er en av mange som er bekymret for vannkvaliteten i kilen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Skal vannkvaliteten i Vauerkilen bli bedre, må løpet både ved Papperhavn og Hvalsund mudres opp, ber Odd Løkkevik.

DEL

Leserbrev

Det er nå bekymring for vannkvaliteten i Vauerkilen, noe som ikke kommer uventet. Da det ble bygget nye hus på Stormmusfjellet, ble avløpet fra disse sluppet rett ut i kilen, og helsemyndighetene kom med advarsler om ikke å bader der.

Dog, etter at det kommunale vann- og kloakkopplegget kom på plass, ble dette problemet løst. Men nå fortsetter inn- og utløp til kilen å gro igjen.

Da jeg i 1954 kjøpte meg en snekke, 16 år gammel, og som «skipper» på egen båt kunne begynne utforskningen av Hvaler, kjørte jeg også inn i kilen fra Papperhavn og ut ved Hvalsund. Det var en vakker opplevelse. Alle øyrer og holmer er blitt både kjørt rundt og besøkt ved å gå igjennom.

For ca. 20 år siden forsøkte jeg meg med en liten, flatbunnet båt på å kjøre gjennom kilen, men måtte da dra den gjennom innløpet fra Papperhavn. Det var grodd nesten helt igjen!

Skal vannkvaliteten bli bedre med vannsirkulasjon, må både dette løpet og løpet ved Hvalsund mudres opp. Det vil samtidig kunne bli en flott opplevelse for mange å kunne kjøre igjennom denne vakre delen av Hvaler.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags