Frp ønsker hytter for folk flest

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Skremselen Mona Vauger prøver seg på med å si at svabergene vil bli utilgjengelige for folk flest er i beste fall en misforståelse, skriver Wiggo Sørlien og Erlend Wiborg, Frp, i dette tilsvaret til Mona Vauger, Ap.

DEL

Leserbrev

I et leserinnlegg kommer Mona Vauger med en rekke uriktige påstander om Frp om forvaltning av strandsonen i Oslofjorden.

I innlegget kommer Vauger med masse «svada» om privatisering, dyre hytter i strandsonen, vernebestemmelser og allemannsretten.  Samtidig beskriver hun situasjonen på Hvaler som nærmest uholdbar ved at hytteeiere stenger folk ute med gjerder, stoler og blomsterpotter.

«Skattenemnda» i Hvaler kommune, har de siste tre årene, etter at eiendomsskatten ble innført, vært på befaring på nærmere 500 eiendommer. At det finnes eksempler på at noen «tar seg til rette» skal ikke bestrides, men vi kjenner oss ikke igjen i den virkeligheten Mona Vauger beskriver.

Mona Vauger og Hvaler Arbeiderparti ønsker kun hytter for de få som er så heldige at de allerede har skaffet seg en.

Mona Vauger og Hvaler Arbeiderparti ønsker kun hytter for de få som er så heldige at de allerede har skaffet seg en. På hvilken måte er dette rettferdig? Prisene for de hyttene som allerede finnes vil kun stige og folk flest vil aldri få en reell mulighet til å kjøpe eller bygge seg en hytte på idylliske steder som Hvaler.

Det norske folk har en lang historie med hytter og den norske hyttekulturen er unik i verdenssammenheng. Dette ønsker Fremskrittspartiet at flere skal kunne ta del i. Derfor vil vi gjøre det enklere for folk å bygge og eie hytter. På denne måten sikrer vi at hytter ikke er noe kun for de rikeste og mest heldige, slik Mona Vauger påstår.

Les også: Politiker vil gripe inn i Kjellvika-bråket

Enklere regler og lettere linjer å følge vil bidra til at hyttedrømmen for folk flest ikke er så fjern allikevel. Skremselen Mona Vauger prøver seg på med å si at svabergene vil bli utilgjengelige for folk flest er i beste fall en misforståelse. Forslaget til Fremskrittspartiet er på ingen måte et frislipp av hytteutbygging. Forslaget vil gjøre at hytter ved sjøen ikke er et gode som kun er for de som er best stilt her i landet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags