«Eivind-effekten» demper Siv Jensens ønske om makt til hytteeierne

Ap-topp Knut Storberget besøkte Hvaler i forrige uke og tok en dukkert sammen med den lokale partitoppen Mona Vauger. De meldte etterpå om frykt for at Fremskrittspartiets politikk vil utradere Hvaler-samfunnet.

Ap-topp Knut Storberget besøkte Hvaler i forrige uke og tok en dukkert sammen med den lokale partitoppen Mona Vauger. De meldte etterpå om frykt for at Fremskrittspartiets politikk vil utradere Hvaler-samfunnet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Frp sier to ting på en gang, Frp-politikk lar seg ikke realisere i virkeligheten, skriver Mona Vauger, Hvaler Ap, i svar til Wiggo Sørlien, Frp.

DEL

Leserbrev

Arbeiderpartiet vil lovfeste allemannsretten og er imot privatisering av strandsonen. En streng forvaltning av strandsonen er egentlig en frihetslov slik at vi alle skal kunne nyte skjærgården. Derfor reagerer vi i Arbeiderpartiet når Siv Jensen 28. juli sier til NRK at Frp vil gi hytteeiere mer makt. Hun sier at Frp vil ha mer bygging i skjærgården, slutt på eiendomsskatt, null boplikt og styrking av eiendomsretten.

Og dette ville rasert vårt Hvaler. Det vet Hvaler Frp. Dette er et godt eksempel på at Frp sier to ting på en gang, og at Frp-politikk ikke lar seg realisere i virkeligheten. I virkeligheten der hersker «Eivind-effekten», som sier ja til boplikt og ja til eiendomsskatt i budsjettene. Og nå kan vi lese svart på hvitt at Sørlien skriver at Frp ikke vil ha frislipp av hyttebygging.

Dette er vi i Hvaler Arbeiderparti svært fornøyd med, da vi vil videreføre byggestopp på hytter, beholde boplikten og vi ser at vi ikke kan drive Hvaler kommune uten eiendomsskatt. Tross Sørliens påstand om at Hvaler Frp ikke vil bygge ned strandsonen, er de nok ikke like mye imot å bygge når politikken skal ut i praksis.

En streng forvaltning i strandsonen er i praksis en frihetslov for oss alle.

Som fast medlem i mange år i utvalget for byggesaker på Hvaler har jeg sett at hvis ikke fylkesmannen hadde satt ned foten og stoppet Hvaler Frps vedtak, ville vi fått mange saker av vanskelig håndterbar presedens, det vil si at det ville blitt vanskelig å begrense det mylderet av lignede saker rundt bygging i strandsonen. Arbeiderpartiet er garantisten for en streng forvaltning i strandsonen, som i praksis er en frihetslov for oss alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags