Derfor sier Hvaler Høyre nei til p-hus og leiligheter på Hvileberget

– Leder og gruppeleder i Hvaler Høyre har tidligere ikke vært med å behandle Åseruds planer for Skjærhalden, skriver Høyre-leder Tore Adolfsen. Bildet viser Arild Aaserød (til høyre) og ordfører  Eivind Borge da planene ble presentert i 2012.

– Leder og gruppeleder i Hvaler Høyre har tidligere ikke vært med å behandle Åseruds planer for Skjærhalden, skriver Høyre-leder Tore Adolfsen. Bildet viser Arild Aaserød (til høyre) og ordfører Eivind Borge da planene ble presentert i 2012. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tore Adofsen: – Hvaler Høyre setter spørsmålstegn ved om trafikkproblemene er så store at det rettferdiggjør å etablere en vei midt i lysløypa, og sprenge i Hvileberget med de irreversible naturinngrepene dette vil innebære.

DEL

Leserbrev

Hvaler Høyre ønsker å føre en næringsvennlig politikk som gir grunneiere større råderett over egen eiendom, og som bidrar til verdiskapning og flere jobber. Noen ganger må disse verdiene veies opp mot andre viktige verdier som det å ta vare på naturmangfoldet, verdifulle kulturlandskaper for kommende generasjoner gjennom bærekraftig bruk. Derfor snur Hvaler Høyre etter interne prosesser i partiet hvor partiet har arbeidet med kommuneplanen.

Området som foreslås utbygget er et verdifullt friluftsområde og det er et viktig rekreasjonsområde for alle på Kirkøy. Området har også mange dagsbesøkende fra andre øyer og nærkommuner. Etter flere år med boligbygging og fortetting tenker Hvaler Høyre at tiden er inne for å vurdere en markagrense for å sikre viktige frilufts- og rekreasjonsområder.

Høyrepolitikerne som tidligere har frontet Arild Åseruds planer for Skjærhalden sitter nå som uavhengige representanter i kommunestyret.

Parkerings- og trafikkproblemene i Skjærhalden er etter Hvaler Høyres oppfatning overdrevet. Utfordringene er stort sett knyttet til noen korte sommeruker. For å løse parkeringsutfordringene er det i tillegg til de kommunale, mange tilbydere av private parkeringsarealer både for sesong- og helårsparkering. Hvaler Høyre setter spørsmålstegn ved om trafikkproblemene er så store at det rettferdiggjør å etablere en vei midt i lysløypa, og sprenge i Hvileberget med de irreversible naturinngrepene dette vil innebære.

Høyrepolitikerne som tidligere har frontet Arild Åseruds planer for Skjærhalden sitter nå som uavhengige representanter i kommunestyret. Leder i Hvaler Høyre og gruppeleder i Høyre har tidligere ikke vært med å behandle Åseruds planer for Skjærhalden.

Hvaler kommune er i sluttfasen av kommuneplanen. Fylkesmannen har noen innsigelser til planen, deriblant p-hus og leiligheter på Hvileberget. Delegasjonen fra Hvaler som skal forhandle med fylkesmannen har mandat til å forhandle på kommunestyrets vedtak. Det er først når planen endelig behandles i kommunestyret at saken avgjøres.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags