Gå til sidens hovedinnhold

Vil Hvaler Arbeiderparti føre velgerne bak lyset?

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvaler Arbeiderparti har i sitt siste lokalvalgs-program for perioden 2015-2019, gitt uttrykkelig beskjed til sine velgere at Hvaler kommune skal bestå som en selvstendig kommune.

Programmet har følgende tekst:

«Hvaler Arbeiderparti vil at Hvaler fortsatt skal være en egen kommune.»

I det siste har Gruppelederen for Hvaler AP, Mona Vauger, argumentert med alle fordelene ved en kommunesammenslåing. Det har vært lite fokus på å forsvare sitt eget partiprogram, og fordelene ved at Hvaler fortsatt skal bestå som egen kommune. Dette har skjedd både i kommunale møter og i folkemøtene om kommunereformen.

Sist ute er APs tidligere Hvaler ordfører, Paul Henriksen, som mener at Tiden er inne for et tydelig ja til Hvaler i større kommune .

Det er kun Fremskrittspartiet, Miljøpartiet De Grønne, og Senterpartiet på Hvaler som har sagt klart ifra om at de vil stemme mot en sammenslåing med Fredrikstad og eventuelt Råde.

Det er få momenter i utredningen om kommunereformen som ikke er som forventet. Det er med andre ord, ingen store momenter som tilsier at et parti skal gå mot sitt eget valgprogram og stemme for enn sammenslåing med Fredrikstad, om ikke hensikten kun har vært å føre velgerne bak lyset for å få flest mulig stemmer ved forrige lokalvalg.

Min oppfordring til Hvalers politikere under den endelige behandlingen i kommunestyret, 22. juni, er å stemme i forhold til sitt partiprogram, for kun da vil Hvaler ha en sjans til å bestå som en selvstendig kommune.


Kommentarer til denne saken