Gå til sidens hovedinnhold

Å ha status som ufør, betyr at en ikke er i stand til å utføre relevant arbeid

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder i nominasjonskomiteen i Hvaler Høyre, Ottar Johansen, stiller i dette innlegget spørsmål om hvordan Marita Wennevold Hollen kan være ordfører når både hun selv, hennes lege og NAV sier at hun ikke kan jobbe.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Onsdag 2.5. hadde vi nominasjonsmøte i Hvaler Høyre, hvor vi i denne omgang bare skulle velge toppkandidat. Undertegnede var leder av komiteen, og vi hadde en prosess med skriftlige søknader, innspill fra medlemmer, intervjuer, sjekking av referanser, før vi enstemmig bestemte oss for at Bjarte Bjønnes var den beste kandidaten.

På nominasjonsmøte kom det så et benkeforslag på Marita Hollen. Begge disse kandidatene ble det så holdt innlegg for. Den påfølgende avstemmingen viste da at Hollen fikk flertall. Dette førte da til at flere sentrale Høyremedlemmer på Hvaler meldte seg ut av foreningen.

Det er alltid vanskelig å vite hvor detaljert en nominasjonskomite skal være i begrunnelsen av sitt standpunkt. Det kan f.eks. handle om personvernhensyn. Det som imidlertid kom fram på nominasjonsmøte var at Hollen er 100 % ufør. Å ha status som ufør, betyr at en ikke er i stand til å utføre relevant arbeid.  Så vidt vi vet er ikke Hollen uføretrygdet med utgangspunkt i hardt fysisk arbeid, men en type arbeid som kan sammenlignes med det en ordfører må utføre. Altså, hvordan kan hun være ordfører når både hun selv, hennes lege og NAV sier at hun ikke kan jobbe? Det er sikkert ingen formelle problemer med at folk som er uføre kommer tilbake i jobb igjen. I utgangspunktet er det positivt, men i dette tilfellet dreier det seg om et toppverv i et politisk parti som blant annet har som oppgave å forvalte velferdsordningene våre. Da blir det ganske spesielt å si at en er ufør (kan ikke jobbe), men fra og med september 2019 blir jeg frisk - om jeg vinner valget. Dette er da en vesentlig del av begrunnelsen til nominasjonskomiteen, som da flertallet valgte å overse.

Siden har Hollen antydet at vi ikke respekterer den demokratiske prosessen. Selvsagt gjør vi det. Det er ikke alltid en får det som en vil i demokratisk valg. Men det er også en demokratisk rett å si at dette ønsker en ikke å støtte opp om i det videre løpet fram mot valget i 2019.

Kommentarer til denne saken