«Hvaler Panorama»: Hva skal det gå an å gjøre på en privat eiendom?

«Forargelsens monument»: Monumentet står i veikanten og berører derfor i liten eller ingen grad noe naturvernområde, skriver Tore Tindlund.

«Forargelsens monument»: Monumentet står i veikanten og berører derfor i liten eller ingen grad noe naturvernområde, skriver Tore Tindlund.

FB-journalist Tore Tindlund svarer Halfdan Ditlev-Simonsen i debatten om monument og påståtte naturødeleggelser på et nytt boligfelt i Bølingshavn.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Leserbrev 

Etter noen dagers feriefravær ser jeg at Halfdan Ditlev-Simonsen har reaksjoner mot mitt  innlegg  fra Hvaler under vignetten «Tilbakeblikk»  i romjulen. 

Jeg omtalte der et  såkalt monument ved inngangen til et nytt boligfelt i Bølingshavn.

Ditlev-Simonsen  mener  saken er mye mer alvorlig enn det jeg fremstiller, og at «forargelsens monument» er satt opp på et sted som er regulert til spesialområde for naturvern. 

Til det er det bare å bemerke at  monumentet er  satt opp i veikanten, noe som kan sees tydelig på bildet. Monumentet berører derfor i liten eller ingen grad noe naturvernområde.      

 I den samme veiskråningen har en privat aktør  fylt opp og fikset litt grønt gress,  som skjuler  en stor røys med sprengsten, etter det jeg har fått opplyst. Det er vanskelig  - for meg - å forstå at dette er noen stor sak å klage på. 

Det ser også ut til at jorda er fjernet på toppen av noen fjellrabber. Kanskje dette ikke er særlig pent.  Men noen stor  sak i Hvaler-sammeheng er det neppe.

Kommunen er sikkert forpliktet til å reagere på det som har skjedd. Men mitt spørsmål har vært: Hvor kraftig ammunisjon er det relevant å benytte ?

Tl slutt:  Innlegget mitt var også ment  til litt ettertanke om  hva Hvaler kommune bør prioritere å drive med. Og kanskje litt refleksjon rundt hva det skal være tillatt å gjøre på en privat eiendom. De fleste synes  vel det er  greit å kunne sette opp  en trampoline til barna i hagen.  Eller kanskje å la en båt ligge i vinteropplag  foran hytta. Monumentet i Bølingshavn, som har skapt stor ståhei i kommunen, er av omtrent  samme format.

Det kunne være spennende å høre hva lokalpolitikerne mener om monument-saken og dens perspektiver. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags