Hvaler Ap: Viktigere å ansette flere sykepleiere, enn å ha en ekstra direktør

Espen E. Linderud, Hvaler Arbeiderparti

Espen E. Linderud, Hvaler Arbeiderparti Foto:

Av

Varaordførerkandidat Espen E. Linderud: – Hvaler Ap ønsker i tillegg at vi er en bærekraftig selvstendig kommune med god prioritering av hvordan pengene brukes, der vi mener det er viktigere å ansette flere sykepleiere, enn å ha en ekstra direktør.

DEL

Leserbrev

Hvaler Arbeiderparti ønsker å bevare mest mulig av velferdssamfunnet som er bygd opp av våre besteforeldre, foreldre og den voksne generasjonen i dag.

Det betyr å bevare kommunal kontroll over barnehager, barne-/ungdoms-skoler, sykehjem, eldresenter, hjemmesykepleien, vann/kloakk, renovasjon og kommunale veier. Et sterkt fellesskap der vi alle bidrar etter evne er den beste måten å bygge et godt velferdssamfunn på. Alt dette koster penger. Derfor betaler vi skatt. Alle som er arbeidsføre må få anledning til å jobbe både for seg selv og samfunnet. Dette er jobb nr. én for Arbeiderpartiet også her på Hvaler. Derfor er Hvaler Arbeiderparti en sterk pådriver for å legge til rette for flere arbeidsplasser i kommunen. Eksempler på dette er vårt innspill til større arealer for fiskerinæringen i Utgårdskilen og vår politikk for å ivareta alle de små virksomhetene som har funnet sin nisje og som lykkes på Hvaler.

Statlige overføringer til kommunen er et viktig bidrag til en bærekraftig kommune. Det høres ut som om vi bare får penger fra Stortinget. Det gjør vi ikke. Det er skattekroner som blant annet er betalt av deg og meg her på Hvaler. Det er jo i kommunene vi bor og lever. Det er her vi trenger gode kommunale tjenester.

I Arbeiderpartiet sitt alternative budsjett for 2014 til og med 2019 ble det satt av tre milliarder mer hvert år til kommunene som vi kunne bruke på skole, eldreomsorg o.l. Nåværende regjering satser heller på skattefordeler til de aller rikeste i Norge, ja de som alt har 100 millioner eller mer.

Hvaler Ap ønsker i tillegg at vi er en bærekraftig selvstendig kommune med god prioritering av hvordan pengene brukes, der vi mener det er viktigere å ansette flere sykepleiere, enn å ha en ekstra direktør.

I disse dager starter et viktig og fremtidsrettet arbeid her på Hvaler. Nemlig felles føring med ny kraftlinje og gang-/sykkelvei langs fastlandsveien. Det var Hvaler Arbeiderparti som fremmet forslag til denne løsningen i 2012. Dette fikk full tilslutning og et samlet kommunestyre og dyktige rådmenn har aldri gitt opp og har jobbet mye med saken. Vi får både en sikker kraftforsyning og en spektakulær gang-/sykkelvei. Hvaler Arbeiderparti vil fortsette å jobbe for å finne gode løsninger for gående og syklister på Hvaler.

Vi vil også jobbe hardt for å finne en løsning på rimelige ungdomsboliger på Hvaler. Hvaler Arbeiderparti har lyttet til innbyggerne, fått inn mange gode tips og ideer om hva som kan gjøre vår kommune enda bedre og vi har prioritert å vektlegge en del av dette i vårt program.

Hvis du vil vite mer kan du lese programmet som ligger på vår hjemmeside og kortversjonen som alle innbyggerne skal få hjem i postkassen til høsten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags