Gå til sidens hovedinnhold

Grunnløs påstand om Høyre-utmeldelser fra Marita W. Hollen

Artikkelen er over 3 år gammel

Ingerid Bjercke slår tilbake mot Marita Wennevold Hollen: – Påstanden om utmeldelser som følge av pukkverksaken er grunnløs, men er med å forklare masseutmeldelsen etter nominasjonsmøtet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


I lørdagens avis (side 10) hevder Hvaler Høyres Marita W. Hollen at 40 medlemmer meldte seg ut i 2017 på grunn av partiets påståtte vingling i «Pukkverksaken». Selv tiltrådte jeg som leder 18. november 2017. Fra det tidspunkt til 2. mai 2018, var det tre utmeldinger, ingen av dem med begrunnelse «Pukkverksaken».

I årsberetningen for 2017 fremgår ingen opplysning om utmeldinger med en slik begrunnelse, og den lederen jeg selv overtok etter bekrefter på ferie-sms at medlemstallet var stabilt i hele 2017. I mai 2018 var det en annen sak, da minst 29 medlemmer meldte seg ut, men da med en helt annen begrunnelse.

Påstanden om 40 utmeldelser på grunn av pukkverksaken er helt grunnløs, men påstanden i seg selv bygger opp under grunnene for masseutmeldelse etter nominasjonsmøtet.

Kommentarer til denne saken