Hva gjør man for å hindre smitte? Jo, man stenger toalettene

– Vi kan bare registrere at noen kommuneleger, havnesjefer og ordførere heller vil at turistene skal gjøre fra seg i busk og kratt enn at de skal få et tilbud i offentlig regi, mener brevforfatter Bolstad. Foto: Erik Hagen

– Vi kan bare registrere at noen kommuneleger, havnesjefer og ordførere heller vil at turistene skal gjøre fra seg i busk og kratt enn at de skal få et tilbud i offentlig regi, mener brevforfatter Bolstad. Foto: Erik Hagen Foto:

Av

Båtturist Gunnar Bolstad slår alarm: – Hvorfor åpnes ikke toalettene i gjestehavnene?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Selv storpolitikere må på do en gang iblant, deklamerte dikteren Gunnar Bull Gundersen i sin tid. Og det må sannelig også velgerne innimellom – de fleste av oss nokså jevnlig. Dette faktum ser imidlertid ut til å ha gått under lokale helsemyndigheters radar denne koronavåren. For hva gjør man for å hindre smitte? Jo, man stenger toalettene.

Ikke overalt, heldigvis. Og mange steder har man etter hvert åpnet opp igjen. Men alle vi som nå forbereder oss på båtferie i østlandsområdet, kan bare registrere at noen kommuneleger, havnesjefer og ordførere heller vil at turistene skal gjøre fra seg i busk og kratt enn at de skal få et tilbud i offentlig regi.

I Tønsberg, Horten, Færder, Moss og Drøbak har de riktignok åpnet gjestehavnenes toaletter igjen, men i Asker, Nesodden, Hvaler og Fredrikstad er det fremdeles lukkede dører.

I år blir det spesielt trangt på fjorden. Sverige er i praksis stengt, så hundrevis av norske båtfamilier skal i stedet finne seg plass i Oslofjorden. Det kommer til å bli noen hektiske dager – jakten på et feste i land vil starte tidlig på formiddagen. Og så må vi altså på do. Mange har selvfølgelig do i båten, men ikke alle – og mange av oss som har, foretrekker likevel å gjøre de faste forretningene i land. Det er heller ikke slik at alle har muligheten til å benytte de nymotens septikmottakene. Derfor kommer mye av skiten til å gå rett i sjøen.

Man kan si hva man vil om vannklosettene, men jammen har de bidratt til vår moderne folkehelse. Og burde man ikke i disse smittetider heller sette inn en ekstra innsats for å få folk til å bruke toaletter med vett og forstand, og bruke litt av koronapengene til forsterket renhold? Det ville vært et kjærkomment bidrag til en normalisert og helsebringende hverdag.

Jon Berge (72) fra Horten.
Vi betaler full pris og jeg mener at det ikke er nødvendig å skylle på covide lenger. Det er jo bare å gjøre rent.

Jon Berge (72) fra Horten. Vi betaler full pris og jeg mener at det ikke er nødvendig å skylle på covide lenger. Det er jo bare å gjøre rent. Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags