Husleieøkning som er umulig å håndtere for minstepensjonister

Da Elsa Johansen (85) fikk beskjed om husleieøkning på 3000 kroner måneden kom det sterke reaksjoner som etter hvert førte til at kommunen har utsatt husleieøkningen. Foto: Elisabeth Skovly

Da Elsa Johansen (85) fikk beskjed om husleieøkning på 3000 kroner måneden kom det sterke reaksjoner som etter hvert førte til at kommunen har utsatt husleieøkningen. Foto: Elisabeth Skovly

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fagforbundet Fredrikstad Pensjonistforening ber om en bostøtteordning dersom den foreslåtte husleieøkningen i kommunale boliger blir innført.

DEL

Leserbrev 

Vi ser til vår forskrekkelse i avisa at en minstepensjonist i en av kommunens leiligheter har fått økt husleia med 3.000 kroner til 7.500 pr. måned! Noen har til og med fått økt husleia med 3.725 kroner i måneden! Det vites ikke om disse er minstepensjonister.

Bystyret har i 2004 vedtatt at kommunens boliger skal leies ut etter prinsippet om gjengs leie. Antagelig har ikke bystyret i 2004 sett for seg en slik kjempeøkning av husleia for enkelte som vi ser i dag.

Vi har en viss forståelse for at kommunen vil bruke gjengs leie som prinsipp for beregning av husleie. Imidlertid er det tydelig at de nye beregningene for fastsetting av husleie har fått noen dramatiske konsekvenser.

Selv for lønnsmottagere med god årslønn vil en husleieøkning på 35.000–45.000 kr i året oppleves som vanskelig. For en minstepensjonist og for pensjonister med lave pensjoner, vil en slik økning være umulig å håndtere.

Fagforbundet Fredrikstad Pensjonistforening er av den klare oppfatning at følgende krav må innfris:

1. Det forutsettes at takseringene som har gitt grunnlag for den voldsomme husleieøkningen kvalitetssikres.

2. Dersom det fremkommer at takstgrunnlaget er riktig, må det etableres en kommunal bostøtteordning som sikrer at eldre mennesker fortsatt kan bo i leiligheter som har vært deres hjem.

Inntil disse kravene er innfridd må den varslede husleieøkningen stilles i bero.

Vi håper kommunen sørger for at saken undergis en vurdering og et utfall som sikrer at eldre mennesker ikke må forlate sine hjem.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags