Gå til sidens hovedinnhold

Prøitz svarer Os om Husebukta: Ønsker ikke private hytter

Artikkelen er over 4 år gammel

Tor Prøitz: Høyre ønsker ikke utbygging som i utgangspunktet er næringsutvikling, men som blir til private fritidsboliger med privat finansiering.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Prøitz helt på jordet» har behov for å kommentere Rasmus Os sitt tilsvar til mitt leserinnlegg av 7. september. Jeg ser ingen grunn til å følge opp ordbruk og karakteristikker av personer for å underbygge min oppfatning av planene i Husebukta. 

Jeg forholder meg til hva vi har erfart fra andre steder hvor utgangspunktet har vært næringsutvikling, men som har blitt private fritidsboliger med privat finansiering. Dette er ikke en ønsket utvikling.

Jeg forholder meg til det byggeforbudet i 100-metersbeltet i strandsonen så sant det ikke blir regulert til annen bruk som for eksempel næring.

Jeg forholder meg til eierseksjonsloven som sier at boligseksjonering bare kan brukes til beboelse og at en næringsseksjonering kan brukes til all slags næringsvirksomhet, men ikke til beboelse.

Rasmus Os sitt innlegg er helt tydelig på at det er seksjonert til næring og dermed etter loven ikke til beboelse. 

Reguleringsplanen vedtatt i 2006, med et nei til seksjonering, ble gjort for å unngå privat eierskap til fritidsboliger i 100-metersbeltet. Derfor var Høyre med på den endringen da saken ble behandlet i bystyret. Det er også respekt for rettssikkerheten!

Til slutt: Dette hadde ikke vært noen sak i det hele tatt hvis hotellet hadde stått for utbygging, eierskap og utleie. Da hadde vedtatt næringsplan for Husebukta vært gjeldende. Høyre stemte mot og tapte. Det er realt og akseptert.

Kommentarer til denne saken