Gå til sidens hovedinnhold

Venter på svar fra departementet, pytt, pytt

Artikkelen er over 5 år gammel

Landbruksdepartementet bør ha merket seg «fårespørselsen» fra Roy W. Adamsen, men har ikke svart.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I forbindelse med jordbruksoppgjøret i fjor sendte jeg denne «fårespørselen» til Landbruksdepartementet.

Vedr. støtte til drift.

Jeg har en eiendom på ett mål. Med hus, hage og garasje. Der har jeg et lite grønnsaksbed med purre, reddiker og gulrøtter. Jeg har tre epletrær, tre morelltrær og ett pæretre. I pæretreet har ringduen bygd rede, og fuglekassene er tatt i bruk. Rådyrene spiser opp tulipanene.

Grevlingen graver opp plenen etter mark, og jeg har en katt som er kresen, så foret blir dyrt. Katten heter Trolline og jeg har det svare strev med å holde gamle hannkatter unna katta mi. Og så har jeg en gåsunge som jeg sliter med å fôre opp. Han er en uke gammel, så jeg må opp på natten for å gi han mat.

På vinteren har jeg fuglebrett med meiseboller og solsikkefrø. Fuglenek har jeg også, og det har drysset slik at mange havrekorn har slått rot. Er spent på avlingen. Det har vært kaldt under morellblomstringen og epletrærne er gamle, så dette ser ikke lovende ut.

Naboen er sur da han ikke får sove om natten. Duene i pæretreet kurrer, har jeg fått høre. Det er et slit.

Spørsmålet er: Har jeg rett på driftsstøtte.

Det er bekreftet at henvendelsen er mottatt men jeg har ikke fått noe svar. Det har sneket seg inn en mistanke om at de ikke tar meg helt alvorlig. Pytt, pytt da er vi skuls. Jeg tar heller ikke alle utspill fra våre departement helt alvorlig for tiden.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.