Det at jeg tirsdag på f-b.no kunne lese om at noen uprovosert blir slått ned på grunn av sin kjærlighet til andre og sin egen legning og identitet skremmer meg. Jeg er selv homofil, og har selv opplevd denne type hendelser på en helt tilfeldig bytur. At det skjer fordi noen er med de man elsker på byen er ikke å akseptere.

Jeg ser ikke noen grunn til at det å vise sin kjærlighet mellom skeive skal være noe annerledes enn kjærlighet mellom heterofile, for kjærlighet er kjærlighet! Når man ser tilbake, har det skjedd mange positive endringer, men vi er nok ikke i mål ennå.

Jeg vet mange der ute tenker at vi er alle bare mennesker, men dessverre leser man stadig om de som ikke ser på dem rundt seg som et menneske, men heller legger fokus på hvilke personer de har en følelsesmessig eller seksuell tiltrekning til. Jeg må jo også få minne om at det ikke er ulovlig å være skeiv, det ikke en straffbar handling. Så hvorfor skal vi straffes av medmennesker på åpen gate?

Jeg har selv opplevd at å gå langs brygga i Fredrikstad på vei mellom utestedene kan være en utfordring. En gang kommer en mann bort til meg, og uprovosert truer med å dytte meg over bryggekanten fordi jeg er homofil. Er dette greit? Er det greit å skulle ønske at noen dør fordi man elsker noen av samme kjønn?

Hvilke holdninger har vi egentlig til andre?

Jeg har forståelse for at ting kan føles annerledes for noen, men det å uprovosert ty til vold mot et uskyldig menneske, sier mer om deg selv enn om den som dessverre blir offeret. Ville ikke alt vært lettere om vi bare viste hverandre gjensidig respekt? Da kunne alle gå på åpen gate, elske den personen de elsker og et kjærestepar kunne holde hverandre i hendene uten at man blir sett på fordi man er et skeivt par, altså uten at det å være sammen med noen av samme kjønn skal være noen annens problem.

Jeg nekter å forholde meg til at folk ikke kan elske den de vil i dette landet, enten det er en av samme kjønn, tre av ulike kjønn eller ingen. Alle skal kunne gå på åpen gate uten å være redd for trakassering!

Når jeg går i byen, er det ikke slik at jeg føler meg uvel fordi jeg ser en mann og kvinne holder hender eller kysser. Det er ikke slik at det provoserer meg på noe vis – hvorfor lar du deg da provosere av to menn som holder hverandre i hendene, eller kysser?

Dette er ikke et spørsmål du svare på, men vi er i 2017. Vi alle har vel lært at det å vise respekt for hverandre er viktig?

Når man finner ut at man er skeiv, så er det ikke slik at man finner frem en hatt og trekker opp den legningen man har. Det er ikke tilfeldig at man ikke er heterofil – det er bare slik verden er. Vi velger ikke seksuell legning, vi velger faktisk ikke hvem man blir følelsesmessig eller seksuelt tiltrukket av.

Les også

Det gjør ikke noe om du som leser ikke er enig. Men ikke hat meg, det er litt drøyt.