Kjære Ronny, den retorikken må du rett og slett legge bort

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Så lenge det finnes mennesker som deg, vil de homofile alltid trenge parader å gå i, skriver Joakim Hauge til Ronny Ahlsen Nilsen.

DEL

Leserbrev 

Jeg ser du lurer på hvorfor det er forskjell på Nazister og homofile (Hva er forskjellen på å tillate Nordisk Front og Rødt/NKP-ML?) Derfor tenkte jeg at du skulle få et svar som du ikke kan avfeie med å si at det kommer fra venstresiden eller en sosialist.

Ahlsen Nilsen svarte på dette innlegget fra Dan André Syversen.

Svaret på spørsmålet ditt er enkelt: Noen er mennesker som kun ønsker å være seg selv. De andre er feige, rasistiske nek som kun ønsker andre mennesker vondt. Så ta en prat med den trangsynte kællen i speilet ditt og spør han om han føler seg truet like truet av homofile som jøder eller innvandrere med mørk hud føler seg truet av NF. 

Jeg velger å tro at du innerst inne ikke ønsker noen noe vondt, men retorikken du bruker må du rett og slett legge fra deg. Homofile er mennesker akkurat som alle andre og de ønsker bare å feire hvem de selv er. At du har et problem er, tro det eller ei, ditt problem. 

Det større underliggende problemet ditt her er deg selv og din egen evne til å se hvordan verden henger sammen. Du skriver at du ikke har noe til overs for holdninger som hører til 30-tallet når du selv kunne sklidd inn i en tysk landsby i opptaktene til andre verdenskrig selv. Det at du i det hele tatt ikke ser en forskjell mellom homofili og ting den norske stat ser på som forbrytelser iflg lovverket vårt er enda et eksempel.

Ikke bare er det litt hinsides at Fredriksstad Blad gir deg denne muligheten til å spre fordommer og hat mot mennesker som er annerledes enn deg, men du lirer også av deg setninger som kun kan ses på som «brunskjortede» holdninger fra en fortid vi trodde vi ikke skulle få i reprise. Likevel sitter du der da, skriver ditt innlegg fordi du tror at meningen din er viktig å få frem. Ytringsfrihet er viktig for demokratiet, men det du bedriver er intet mindre enn misbruk av den friheten.

Så hvis dette skulle bli publisert som et svar til det du skrev, må du bare kose deg med å konspirere og vise til dine «alternative fakta» som bekrefter at du har rett og at jeg tar feil. Det må du gjerne også gjøre, for jeg har en god følelse på at historien vil være på min side her. 

Det mest ironiske med hele denne situasjonen er at du er årsaken til ditt eget problem. For så lenge det finnes mennesker som deg, Ronny, vil de homofile alltid trenge parader å gå i.  Så gå tilbake inn i hulen din snart, for troll sprekker i sola, vet du!

Joakim Hauge

Menneskeelsker, fordomshater og liberaler til døden

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags