Homofili kan ikke reduseres til en seksuell handling

– Jeg lurer litt på hva som er Fredriksstad Blads agenda når jeg leser innlegget til Ronny Ahlsen Nilsen, da dette leserinnlegget kun fronter en trangsynt manns grumsete synspunkter, skriver Joachim Agerup Løkkevik

– Jeg lurer litt på hva som er Fredriksstad Blads agenda når jeg leser innlegget til Ronny Ahlsen Nilsen, da dette leserinnlegget kun fronter en trangsynt manns grumsete synspunkter, skriver Joachim Agerup Løkkevik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Joachim Agerup Løkkevik svarer Ronny Ahlsen Nilse: NF er en nazistisk gruppering, og deres kampsak om å «knuse homolobbyen» handler ikke bare om, Ronny, å knuse lobbyvirksomheten. De har holdninger rundt homofili som stammer fra nazismen.

DEL

Leserbrev 

I et leserinnlegg datert 5. april, lurer Ronny Ahlsen Nilsen på hvorfor en ikke bør tillate Nordisk Front sine marsjer da NF kan ytre sine meninger på lik linje som NKP-ML. Resten av leserinnlegget angriper han homofili med konstruert statistikk basert på en tankegang rundt homofili som var gjeldende på 50-tallet.

Ahlsen Nilsen sier 99,9 prosent av Norges befolkning synes homofili er greit. Vel, hvis han hadde lest noe om forskning og statistikk, synes blant annet 40 prosent av norske heterofile menn det er ubehagelig å se to menn holde hender. Det har nettopp vært en kampanje der politikere og kjendiser stilte opp med t-skjorte med skriften #jævlahomo, da homo, sammen med jøde, er de to mest brukte skjellsordene i norske skolegårder.

Ahlsen Nilsen mener også at pedofile og nekrofile må ha sine parader, siden homofile har det. Dette regner jeg med kun er til provokasjon, og blir for latterlig til at jeg i dette hele tatt orker å begynne å forklare hvordan dette ikke er sammenlignbart.

Grunnen til at homofili har blitt en fanesak, og ikke bare noe som skjer innenfor husets fire vegger, og da regner jeg med Ahlsen Nilsen mest mener soverommet, er at homofili ikke kan reduseres til en seksuell handling. Homofile, eller alle som faller inn under forkortelsen LHBTQI, opplever også forelskelse, kjærlighet, vennskap, vil ha seg utdannelse og jobb, og vi vil gifte oss og få barn. På 50-tallet, da Ahlsen Nilsen mener «politisk korrekthet» opostod, måtte homofile i skjul møtes på offentlige bad, i skogen eller steder som kun var kjent for de det gjaldt.

Mange homofile på den tiden var i offentligheten heterofile, ofte gift med en fra det motsatte kjønn og de hadde fått barn. Homofili var nemlig ansett for å være en psykisk sykdom og det var straffbart. Folk som sto frem ble ofte behandlet av psykiatrien, og gjerne med elektrosjokkbehandling. Seksuell legning og at man måtte kunne leve fritt med den, og ikke kun på soverommet, gjorde at noen i det små startet den såkalte homokampen.

Innlegget hans er totalt historieløst, og det virker som han har glemt hva nazismen og andre verdenskrig handlet om.

I korte trekk kan man nevne at homofili ble lovlig i 1972, fjernet som psykisk lidelse i 1977 (selv om den ikke ble fjernet som diagnose av WHO før i 1990), en fikk partnerskapsloven i 1993, og senest i fjor ble det vedtatt at homofile nå kan gifte seg i kirken. På samme måte som at Rom ikke ble bygget på en dag, er det samfunnet homofile opplever å være en del av heller ikke laget på en dag.

NF er en nazistisk gruppering, og deres kampsak om å «knuse homolobbyen» handler ikke bare om, Ronny, å knuse lobbyvirksomheten. De har holdninger rundt homofili som stammer fra nazismen. Får slike holdninger grobunn i befolkningen igjen og til slutt ender med å være nasjonens politikk, åpnes konsentrasjonsleire igjen hvor blant annet homofile blir plassert og gasset. Jeg tror de fleste har fått med seg at nettopp dette skjer i Tsjetsjenia i skrivende stund.

For to uker siden var det en sak i Fredriksstad Blad angående kjæresten min og meg om da vi var på bytur og jeg opplevde vold basert på min legning. Denne saken fikk massiv støtte. Å lese dette leserinnlegget nå på fredag, lurer jeg også litt på hva Fredriksstad Blads agenda er, da dette leserinnlegget kun fronter en trangsynt manns grumsete synspunkter.

Om Ahlsen Nilsen tror Pride Parade er en ultrafeminin syrefest, kan han umulig ha iakttatt et en slik parade i det hele tatt. Pride Paraden, som jeg selv var med på å arrangere i 2015 da jeg jobbet som prosjektmedarbeider i daværende LLH, nå FRI, samler rundt 30.000 personer i selve toget, og over 100.000 personer er tilskuere når den arrangeres hvert år i juni. Der finner man alt fra det ultrafeminine til det ultramaskuline, og alt som er i mellom, den favner nemlig mangfoldet (og har veldig lite med LSD å gjøre).

Jeg oppfordrer Ronny Ahlsen Nilsen til før han skriver et leserinnlegg igjen  å lese en bok eller en artikkel, om hva som helst i grunn, bare les om noe. Innlegget hans er totalt historieløst, og det virker som han har glemt hva nazismen og andre verdenskrig handlet om. Det virker ikke som Ahlsen Nilsen har andre kilder eller referanser utover hva som foregår oppi hans mørke sinn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags