Gå til sidens hovedinnhold

Homofile, kvinner og fattige er marginalisert, Nordisk Front er utdatert

Artikkelen er over 4 år gammel

Hannah Berg svarer på Ronny Ahlsen Nilsens angrep på «homolobbyen»: Jeg skal være i gatene i juli. Jeg skal stråle av lykke over å være fra en by som mobiliserer mot hat. Og jeg håper å se så mange som mulig på kjærlighetens side. 

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I sitt motinnlegg til Dan André Syversens om hvorfor Nordisk Front ikke skal få marsjere i Fredrikstad skriver Ronny Ahlsen Nilsen at han er bekymret for denne «homolobbyen». Han skriver blant annet:

Først kom kravene om «aksept», så kom kravene om at det skal «frontes», det skal opp og ut i verden, man påvirker barn og unge. Så fikk de sin egen dag, en «internasjonal dag» – og nå kommer ekskluderingen; folk som er imot blir hengt ut i media, mange mister jobben og helvete bryter løs, kun fordi man har motsatt mening av en økonomisk mektig aktør.

Dette er skremselen Nilsen gulper opp når han snakker om hvorfor det ikke er så ille at Nordisk Front skal marsjere mot «homolobbyen» i Fredrikstad i juli. Heldigvis så er det sånn at slik «gubbesvada» er noe vi er godt kjent med fra før. For det er ikke så veldig lenge siden akkurat de samme argumentene ble brukt mot verdens største marginaliserte gruppe, nemlig kvinner.

Kvinnekampen gjennom de siste 100 årene handlet i første omgang om aksept, så kom kravene om at kvinners rettigheter måtte på plass og at også barn og unges holdninger til kjønn måtte jobbes systematisk med. Etter hvert fikk vi også vår egen dag – kvinnedagen 8. mars – som vi fortsatt trenger og bruker hvert eneste år til å vise at kvinner enda ikke er likestilt. Dette har gått på bekostning av at de stakkars folkene med 50-tallsholdninger ekskluderes, men det er et nødvendig onde når løgnere får lov til å ukontrollert spre hatefulle meldinger og hets på nett og i gatene.

Homofile, kvinner og fattige er blant de som fortsatt ikke styrer debatten og som er utsatt for dette «helvete».

Saken er den, Ronny, at alle marginaliserte grupper møter de samme holdningene og må stort sett kjempe den samme kampen. Aksept må på plass, men for at noe skal aksepteres må noe annet utdatertes og der ligger mitt tilsvar til deg. Jeg kommer til å gå med Dan i motdemonstrasjonen, ikke fordi jeg også sitter i Rødt, men fordi jeg mener det er viktig å motarbeide 30-tallsholdningene til Nasjonal Front, hver eneste dag.

Du har helt rett i at folk som sitter med motsatte holdninger av de økonomiske mektige aktørene blir hengt ut, men din analyse av hvilken gruppe som styrer er helt feil. Det er ikke «homolobbyen» som styrer, men 'hvite menn i dress som pusher 50'. Sånn er det fortsatt. Homofile, kvinner og fattige er blant de som fortsatt ikke styrer debatten og som er utsatt for dette «helvete». Vi er marginalisert, Nordisk Front er utdatert.

Jeg ønsker ikke å leve i et samfunn hvor legning er grunn til diskriminering. Jeg ønsker ikke at folk som fronter hatefulle meninger, mot alle som ikke ser norske nok ut eller passer inn i den tradisjonelle kjernefamilien, skal få lov til å ytre disse meningene uten å møte motstand. For det er også min rett å si imot de som er imot homofile. Det er min rett å si ifra når kvinner fortsatt blir diskriminert. Det er min rett å motsette meg hat og heller jobbe for inkludering og nestekjærlighet.

I dag lever vi heldigvis i et samfunn som består av mangfold, det betyr ikke at vi skal godta alt det folk sier. Vi skal være like kritiske mot ekstremister uansett hvor på den politiske eller religiøse skalaen de befinner seg.

Jeg skal være i gatene i juli. Jeg skal stråle av lykke over å være fra en by som mobiliserer mot hat. Jeg skal spise is om sola skinner og jeg skal demonstrere fredelig sammen med andre, uansett hvor på den politiske skalaen de står.

Og jeg håper å se så mange som mulig på kjærlighetens side. 

Kommentarer til denne saken