Ta et par skritt tilbake før dere kommenterer på saker om homofilt ekteskap

Jeg merker jeg blir forbanna bare jeg tenker på det, at folk kan reagere slik på at to menn ga sitt ja, heter det i innlegget.

Jeg merker jeg blir forbanna bare jeg tenker på det, at folk kan reagere slik på at to menn ga sitt ja, heter det i innlegget.

Av

Du kan sitte på din høye hest og tro at du er bedre enn din neste fordi du er «normal», men man velger faktisk ikke hvem man blir forelsket i, skriver Ingrid Kristine Stenbeck.

DEL

Leserbrev 

Nå som likekjønnede endelig får lov til å gifte seg i kirken er det mange ulike meninger om akkurat dette temaet, det florerer. De fleste mener det er fantastisk at det endelig har blitt likestilling også på det området i vårt lille land. Selvfølgelig er det noen nett-troll der ute, eller rettere sagt mange som sitter og tøffer seg bak tastaturet og spyr ut at dette er ekkelt og at de ikke skjønner hvorfor disse menneskene absolutt må gifte seg i kirken. - De kunne jo ha vært gift for flere år siden? 

Jeg får et lite kick av kommentarfelt på slike saker som nettopp denne. Vet ikke helt hvorfor, men det er vel litt gøy å se hvor dypt visse mennesker kan synke for å få oppmerksomhet. 

Når det er snakk om homofilt ekteskap i media, så har jeg lagt merke til, som sikkert mange andre, at vanlige «menn i gata» gladelig drar frem bibelen. De refererer, siterer ordrett og kunne sikkert hatt høytlesning hvis det hadde latt seg gjøre. Selv nekter jeg å tro at det er så mange der ute som faktisk har lest denne gamle boka perm til perm, og i alle fall ikke følger alt som står i den. Det virker bare som om når det er noe som «truer» med å sprekke den lille trygge boblen disse menneskene lever i, så skal de på død og liv holde fast på det som virker riktig. 

Homofili er ikke noe nytt. Mennesker har vært homofile i mangfoldige tider, og jeg kan nærmest garantere alle dere nett-troll der ute at også dere kjenner en som er homofil, om ikke fler. 

Ja, Gud skapte Adam og Eva, men det betyr ikke at det er det eneste riktige levemønstret, eller? Ja, det står i bibelen at de homofile skal stenes, men det er viktig å huske på at dette er en veldig gammel bok, som har blitt omskrevet opp til flere ganger. Jeg lurer på om dere som sier at det er en synd at ikke kirken følger bibelen, spiser skalldyr. Det står nemlig i bibelen at det er en synd å spise sjømat.

Jeg merker jeg blir forbanna bare jeg tenker på det, at folk kan reagere slik på at to menn ga sitt ja. De fleste «trollene» er av den eldre garde og jeg vet at de vokste opp med andre holdninger til dette temaet enn det jeg selv og min generasjon gjør i dag, men det er vel ikke dermed sagt at de ikke kan lære seg å godta? 

Nekter de sitt eget kjøtt og blod å gifte seg i kirken fordi det strider imot bibelen? Jeg undres. 

Tenk hvis ett av deres barn eller barnebarn viser seg å være homofil. Fortsetter de da å hate så sterkt, nekter de sitt eget kjøtt og blod å gifte seg i kirken fordi det strider imot bibelen? Jeg undres. 

Dette går jo strengt talt ikke utover de på noen måte, og jeg tror de velge å hate det fordi det er fremmed for dem. De ser ikke på det som normalt fordi de synes det er ekkelt med tanken på at to med samme kjønn har sex. De ser ikke mennesket, men merkelappen, eller tar jeg feil nå?

Bare tenk så heldige de homofile i dag er som endelig kan og har fått friheten til å gifte seg i kirken. Noe som vi heterofile ser på som en selvfølge. Dette kan de takke mennesker som levde før oss for. De gikk i tog, protesterte, og ja, ble stenet. Før var det virkelig en synd å være homofil, da ble du drept. Dette skjer enda mange steder i verden grunnet hatkriminalitet. Tenk bare på det som skjedde i Orlando i fjor.

Så, jeg ber dere om å ta et par skritt tilbake før dere kommenterer på saker som dette.

Ja, vi er et fritt land og alle har ytringsfrihet, men dere må også huske at de menneskene som har en annen legning; om det være seg lesbisk, homofil, pan, bi, trans - whatever. Alle er like mye verdt. Du kan få deg selv til å tro noe annet fordi du ikke klarer å åpne øynene. Du kan sitte på din høye hest og tro at du er bedre enn din neste fordi du er «normal», men man velger faktisk ikke hvem man blir forelsket i. 

Kjærlighet er kjærlighet. 

Ingrid Kristine Stenbeck

Kråkerøy

Følg på: stenbeck.blogg.no/

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags