Slagrammede ber om å få møte statsministeren

– I Norge er det i dag svært få slagrammede som får noe tilbud som kan medføre noen bedring. Dette medfører at det i Norge er langt flere uføre enn det en med enkle midler kunne unngått, skriver Strømberg.

– I Norge er det i dag svært få slagrammede som får noe tilbud som kan medføre noen bedring. Dette medfører at det i Norge er langt flere uføre enn det en med enkle midler kunne unngått, skriver Strømberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Åpent brev til statsminister Erna Solberg fra Aksjonsgruppa for bedre slagrehabilitering.

DEL

Leserbrev

Det er årlig ca 12.000 som får hjerneslag i Norge. Av disse er ca 80 prosent tilbakeført hjemmet innen tre måneder. De fleste uten relevante tilbud hvor en kan forvente bedring.

Ved et godt/riktig tilbud vil ca 80 prosent av disse igjen i løpet av to år kunne fått tilbake mye av de tapte funksjonene de fikk etter slaget.

Det er i alle verdens forskningsmiljøer enighet om at alle kan bli bedre og endog helt bra ved kvalitativ, spesifikk og intensiv trening.

I Norge er det i dag svært få slagrammede som får noe tilbud som kan medføre noen bedring. Dette medfører at det i Norge er langt flere uføre enn det en med enkle midler kunne unngått.

Vi ber statsministeren svare på hvorfor det ikke gjøres noe på dette området hvor regjeringen er fullstendig klar over situasjonen.

En annen sak er at det ikke er knyttet særlig kostnader til et godt tilbud. Et forslag fra oss er at alle slagrammede, etter tilbakeføring til hjemmet, får med seg en rehabiliteringsplan som legges opp slik at den kan medføre bedring, og som med faste tidsrom evalueres.

Det skal ikke som i dag være slik at det er mye opp til den enkelte. Dette medfører ofte ingen oppfølging og at de fleste blir værende ensomme hjemme.

Vi vil igjen be om et møte med Statsministeren for å redegjøre for saken og våre forslag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags