Gå til sidens hovedinnhold

Legg stortingspolitikerne på gangen på Kalnes

Artikkelen er over 3 år gammel

Hans Omberg, Helsepartiet, mener mannen i gata har bedre kunnskap om helsepolitikerne enn stortingspolitikere.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En måte å løse sykehusproblemene på er at stortingsrepresentantene tar tre døgn hver ser på gangen. Det må kanskje litt krutt til for at de skal våkne?

First hand experience! Når mannen i gata har bedre kunnskap og realitetsbilde av situasjonen, er det noe som er helt galt. Etter Kantar TNS helsepolitiske barometer 2018 – er hele 36 prosent av befolkningen bevisst på at helsevesenet har de største utfordringene fremover. Helse havner på andreplass i rankingen – og uavhengig av partitilhørighet, sosialøkonomisk status og alder.

70 prosent mener at forskjellen i behandlingstilbudet mellom folk øker. 58 prosent mener vi har et todelt helsevesen. Trenger politikerne flere røde flagg?

Samtlige på Tinget satset vel på at foretaksmodellen var det som skulle til for at dere i fremtiden slapp å ta ansvar for helsesektoren. Der tok dere skammelig feil, våre kjære ombud. Tiden har nå kommet til å erkjenne at dere tok feil!

Prioriteringene må for fremtiden bli liv og helse for dem som har hatt tiltro til å sette dere i den maktposisjon dere har.

Et tankekors som sier at folket har våknet av dvalen er; Før fjorårets valg sa 57 prosent at helse ville være bestemmende for hvem de stemte på. Etter valget svarte imidlertid bare 48 prosent at helsepolitikken hadde spilt noen rolle.

I dag er bildet et annet – mange ulike aksjoner, pårørendeorganisasjoner og fagmiljøer danner en ny kunnskapsfront. Helsepartiet var det raskest voksende partiet foran forrige valg – ikke uten grunn.

Det vi egentlig mangler nå, er en koordinering av alle de engasjerte for å få politikerne til å fjerne den ødeleggende foretaksmodellen – New Public Management.

Nå må vi få mennesket i sentrum – ikke pengene.

Les også

Stå på for byggetrinn to på Kalnes

 

Kommentarer til denne saken