Takk til en navnløs hjelpearbeider

Dyr gir hygge – ikke minst til demente. Illustrasjonsfoto.

Dyr gir hygge – ikke minst til demente. Illustrasjonsfoto. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Skal allergi blant personalet være god nok grunn til å avlive en katt som gleder beboere på sykehjem? Nei, mener Hilde Lilland.

DEL

Leserbrev 

Jeg har en far på sykehjem. Tøft. Se hvordan dagene blir uendelige. Ingen aktivitet. Ikke på grunn av personalet. De har nok. Så få. På så mange. Samme gamle leksen. En skam. 

Jeg ble - i all elendighet - eller kall det heller stillferdighet - positivt  overrasket over at de hadde en «snudde» gående. En katt. Yupp! 

Ifølge Bjarne O. Braastad, professor i etologi ved Norges miljø- og biovenskapUniversietet; Flott!

Hva da? At demente hadde godt av dyr. De følte seg hjemme. Og hadde et levende vesen de følte seg trygge med. Braastad er ikke alene. Det er ikke rakettforskning; demente har godt av dyr.

I lys av dette ble jeg svært provosert av at katten - jeg aner ikke navnet på den hyggelige damepusen - ble bare avlivet. Etter åtte års tjeneste som de gamles jolale kompanjong. 

Det var noen som var allergisk - av personalet. 

De gamle savnet den. 

Er det så selvfølgelig at de ansatte - som strengt tatt kan ta en pille, eller holde seg unna - skal sette premissene for de eldres hjem. Er de ikke egentlig de gamles velgjørere?

  • AVSTEMNING NEDERST PÅ SIDEN: Allergi blant personalet må ikke føre til en katt som gleder beboere på sykehjem blir avlivet?

Tydeligvis ikke. 

Og takk til en navnløs hjelpearbeider i åtte år. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags