Få på plass brukerundersøkelser i helse og velferd

Marianne Kristiansen nevner særlig legevakten som er sted der det er behov for å vite om brukerne er fornøyde.

Marianne Kristiansen nevner særlig legevakten som er sted der det er behov for å vite om brukerne er fornøyde. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fredrikstad Høyre finner det alarmerende at det ikke finnes undersøkelser som forteller om brukerne er fornøyde med legevakt, sykehjem og andre tjenester innen helse og velferd.

DEL

Leserbrev 

Det har den siste tiden kommet frem at bare halvparten av kommunene i Østfold gjennomfører regelmessige brukerundersøkelser for sine eldre, syke og pleietrengende. Ei heller legevakta har rutiner for brukerundersøkelser, og dette finner Fredrikstad Høyre svært alarmerende.

I nyhetssending på NRK 4. februar i år hørte vi også at forbrukerombudet var svært tydelig på forventninger om  at alle kommuner  må få på plass gode rutiner for brukerundersøkelser innen utgangen av 2016, og Fredrikstad Høyre ønsker derfor å være proaktive for å få på plass gode rutiner så snart som mulig.

Hvem kan bedre svare på hvordan kvalitet oppleves enn nettopp brukerne?

Fredrikstad Høyre ønsker sterkt å høre innbyggernes mening om kvaliteten på våre tjenester. Alt i helse- og velferdsutvalgets møte 16. mars fremmer vi derfor en interpellasjon, der vi ber om at det så snart som mulig, og senest innen utgangen av 2016, vedtas regelmessige brukerundersøkelser  i Fredrikstad kommune ved alle pleie- og sykehjem, hjemmehjelpstjenester samt på tjenester som utføres av legevakta.

Vi vet det alt gjennomføres brukerundersøkelser ved flere avdelinger og virksomheter innen helse- og omsorgssektoren i Fredrikstad, men vi vil sikre at alle virksomheter blir pålagt jevnlige brukerundersøkelser. Deriblant også legevakta, som vi vet per i dag, ikke har utviklet rutiner for brukerundersøkelser.

  • Spørsmål til diskusjon nederst på siden: Finnes det argumenter mot å innføre brukerundersøkelser?

Kvalitet må sikres i alle ledd, og hvem kan bedre svare på hvordan kvalitet oppleves enn nettopp brukerne?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags