Sjokkerende møte med det kommunale helsevesenet

Fredrikstad kortidssenter var ikke et godt tilbud til Wenche Alstads mann: – Flash back til 60-årene og kommunens fattigdom, skriver hun.

Fredrikstad kortidssenter var ikke et godt tilbud til Wenche Alstads mann: – Flash back til 60-årene og kommunens fattigdom, skriver hun. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det var en sjokkerende opplevelse for mannen å bli tilbudt behandling i så dårlige lokaler, forteller Wenche Alstad, om overflyttingen til Fredrikstad kommunes korttidsavdeling.

DEL

Leserbrev 

Min mann ble overflyttet til videre behandling fra Kalnes sykehus til det kommunale helsevesenet i Fredrikstad. Å forlate et moderne sykehus og bli overført til kommunens kortidsavdeling på et sykehjem fra 60-årene var et sjokk.

Møtet med rommet, et hvitmalt rom med rosa-stripete gardiner, to flekkete stoler, garderobeskap og vask fra 60-årene. Et utdatert bad/toalett som måtte deles med en annen beboer, var ikke innbydende. Flash back til 60-årene og kommunens fattigdom.

Målgruppen på avdelingen er kortidsbrukere; de som blir utskrevet fra sykehus til videre behandling, brukere som venter på langtidsopphold i heldøgns institusjon, avlastning og rullerende opphold for personer som kan opprettholde å bo hjemme lengst mulig, derav personer med en demensdiagnose.

For min mann var det virkelig et sjokk å bli tilbudt videre behandling i så dårlige fysiske omgivelser og med så blandede målgrupper.

Kan hende man skal være takknemlig for at kommunen har et helsevesen som ivaretar en når en trenger det. Men at kommunen tilbyr brukere og personale et så nedslitt og til de grader fysisk dårlig miljø, kan umulig gi motivasjon for noen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags