Legg ned Helse Sør-Øst

Styreleder Ann-Kristin Olsen i sammen med helse- og omsorgsminister Bent Høie.  Olsen har ansvar for en organisasjon med over 150 administrative stillinger,  skriver Koren og mener at disse er overflødige.

Styreleder Ann-Kristin Olsen i sammen med helse- og omsorgsminister Bent Høie. Olsen har ansvar for en organisasjon med over 150 administrative stillinger, skriver Koren og mener at disse er overflødige. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hvert enkelt sykehus klarer utmerket godt å styre seg selv uten et regionalt helseforetak hengende over seg, skriver William Jørgen Koren.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Antallet administratorer og direktører i det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst (HSØ) har est ut i løpet av de senere årene. I samme periode har vi opplevd en forringelse av kvaliteten på de fleste helsetjenester. Det sitter anslagsvis i overkant av 150 personer i den administrative del av HSØ, der ca. en fjerdedel har tittel som direktør. Dette i seg selv tapper pasientdriften for betydelige ressurser, foruten at denne formidable stab ikke på noen måte bidrar med å legge til rette for ordinær sykehusdrift.

Helse Sør-Øst må kunne sies å være den virksomhet som foretar flest ukloke beslutninger og færrest reflekterte handlinger i sine bestrebelser etter å kontrollere mesteparten av landets sykehus.

Den samlede administrative del av landets regionale helseforetak (RHF) har mer enn fordoblet sine kostnader fra 0,53 milliarder til 1,13 milliarder i perioden 2006 - 2014. Dette utgjør mer enn 63.000 pasientbehandlinger med en varighet på tre døgn, til en døgnpris på  7.000 kroner.

HSØ står for minimum 60 prosent av denne sløsingen med helsemidlene, idet HSØ utgjør 60 prosent av landets sykehusdrift.

Helse Sør-Øst må kunne sies å være den virksomhet som foretar flest ukloke beslutninger og færrest reflekterte handlinger i sine bestrebelser etter å kontrollere mesteparten av landets sykehus etter en uegnet styringsmodell i stedet for å benytte reelle tall i henhold til de behov hver enkelt pasient i virkeligheten har, slik skikken er i sykehus.

Hvert enkelt sykehus klarer utmerket godt å styre seg selv uten et regionalt helseforetak hengende over seg. Men start først og fremst med å avvikle Helse Sør-Øst, som utgjør den største (og dyreste) flaskehalsen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.