Vi skal opprettholde tilbudet til studenter i byen vår

Studentmoro som bidrar til at Fredrikstad er populært studiested.

Studentmoro som bidrar til at Fredrikstad er populært studiested. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fredrikstad kommune vil bevilge til et bedre helsetilbud for studenter fordi regjeringen svikter, skriver student og Ap-politiker Malin Krå Simonsen.

DEL

Leserbrev 

Vi ønsker å opprettholde det gode og viktige helsetilbudet dagens studenter har i Fredrikstad - vi ønsker å være en god og attraktiv by for studenter.

Det er ikke lett å sette ord på hva det er med høyskoler og universiteter som læringsinstitusjoner, men det er klart at de gjør noe med deg som student og hvordan du har det i hverdagen. De er selve symbolet på og stedet for et elsk-hat forhold til hektiske eksamensperioder, altfor mye kaffe på lesesalen og onsdagsquiz med gjengen.

For mange er studietiden en tid man seint vil glemme, fordi den (forhåpentligvis) både gir kompetanse og kunnskap, men også gode minner og kjennskap til mennesker som underveis i studiene og i ettertid kan tilføre livet noe bra.

Som politiker og student er jeg opptatt av å styrke studiemiljøet i Fredrikstad, det krever ganske enkelt at vi politikere er pådrivere for at studentene ved Høgskolen i Østfold får de ressursene som trengs – slik at de får den studiehverdagen de fortjener.

For Arbeiderpartiet er det viktig å lytte til hva studentene trenger – det var derfor med stor glede at vi i sommer kunne innvie 220 nye studentboliger (vi er nå oppe i 318 hybelenheter totalt) på Bjølstad. For oss er dette konkret politikk som kan bidra til et styrket studentmiljø i Fredrikstad.

Et godt studentmiljø og studenttrivsel kommer ikke av seg selv – derfor har vi i løpet av året også innvilget midler til drift av Kranen SFO (studentpuben på Værste). Dette fordi vi mener at det sosiale aspektet ved studietiden er viktig.

Onsdag la flertallspartiene frem forslag til budsjett og handlingsplan for 2017-2020. Her fremstilles våre forslag til hvordan vi mener at Fredrikstad kommunes midler bør prioriteres. For Arbeiderpartiet er studentenes trivsel og helse svært viktig – om ikke helt avgjørende – for et godt læringsmiljø.

Som et resultat av at Høyre og Frp-regjeringen i sitt statsbudsjett prioriterer skattekutt til de med mest fra før, blir det kutt i helsetilbudet til studenter og ungdom i byen vår. Vi mener dette ikke henger sammen med våre prinsipper om å skape en god studiehverdag. Det er for oss uaktuelt å la studentenes helsetilbud – muligheten til å prate med fagpersonale med høy kompetanse innenfor fysisk og psykisk helse – falle bort.

Vi ønsker selvfølgelig å opprettholde det gode og viktige tilbudet dagens studenter i byen vår har, derfor bevilger vi penger i vårt budsjett til nettopp å opprettholde dette tilbudet. Noe annet ville være et svik mot dagens HiØ-studenter og andre unge i Fredrikstad. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags