Helsetilbud for studenter: Regjeringens tiltak viktigere enn budsjettet til Fredrikstad Ap

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leserbrev 

Et godt helsetilbud til barn og ungdom gjennom helsestasjons- og skolehelsetjenesten er et meget viktig lavterskeltilbud i kommunen vår. Denne tjenesten legger til rette for god fysisk, sosial og psykisk helse hos elever og studenter, noe som er helt avgjørende for god læring!

Arbeiderpartiets Malin Krå Simonsen har i sitt innlegg 24. november rett i at ungdom og studenter fortjener et godt helsetilbud i Fredrikstad. Det er mange unge som opplever stress og bekymringer i hverdagen. Dessverre er det slik at relativt mange elever og studenter har ulike helseutfordringer, ikke minst psykisk. Helsestasjon for ungdom og skolehelsetjenesten utgjør således en viktig forskjell i mange unges liv, derfor må vi styrke dette tilbudet.

For studentene er helsestasjon for ungdom et meget bra tilbud. Det er vanligvis kun et tilbud til ungdom opp til 20 år, men frem til nå har alle studenter og andre ungdommer i Fredrikstad opp til 24 år kunnet benytte seg av dette tilbudet. Finansiering av det eksisterende helsestasjonstilbudet til studenter har vært via prosjektmidler som har kommet fra Helsedirektoratets Handlingsplan for uønskede svangerskap og abort – Strategier for seksuell helse via fylkesmannen.

Prosjektet har vært et samarbeid mellom Studentsamskipnaden i Østfold, Halden kommune og Fredrikstad kommune, ledet av studentsamskipnaden. Det ligger an til at 2016 er siste året for tilskudd via fylkesmannen på dette området. Hovedregelen er at tilskudd til prosjekter gis som ettårig tilskudd. Det er et vertskommuneansvar å sørge for at studenter - som andre borgere i byen - har et godt og forutsigbart helsetilbud. I vårt alternative budsjett for 2017 opprettholder og styrker derfor Høyre og Frp helsestasjonstilbudet til ungdom og studenter.

Med den blå-blå regjeringens forslag på en styrking med 50 millioner neste år, er helsestasjons- og skolehelsetjenesten i kommunene styrket med om lag 836 millioner i perioden 2014 til 2017. Dette har styrket helsetjenestene til barn og ungdom betydelig i kommunen vår. I Høyre og Fremskrittspartiets alternative budsjett for neste år, styrker vi helsestasjons- og skolehelsetjenesten, herunder tilbudet til studenter, med én million utover den styrkingen som følger av statsbudsjettet. Dette er en betydelig sterkere satsing på helsetilbudet til ungdom og studenter enn det den sittende posisjonen i Fredrikstad har i sitt budsjett.

Jorulf Elias Laabak

Bystyrerepresentant og medlem av oppvekstutvalget, Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags