Gå til sidens hovedinnhold

Problematisk for elever uten helsesøster

Artikkelen er over 2 år gammel

Malene Kristine H. Preutz: – Jeg håper inderlig at Fredrikstad kommune ikke vil mangle helsesøstre i fremtiden. Det er en av de viktigste jobbene som finnes, og det trengs sårt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Helsesøsteryrket har fått nytt navn og heter egentlig helsesykepleier i dag. Likevel velger jeg å bruke helsesøster i dette innlegget slik at flest mulig skal forstå.

En helsesøster som er tilgjengelig på skolen hver dag, er et ønske jeg deler med veldig mange andre. Både elever, lærere, partifeller og politiske motstandere. Det er ikke så rart at vi er mange som deler dette ønsket da det er veldig menneskelig å ha behov for hjelp, støtte eller bare noen å snakke med - samtidig som mange ikke ønsker eller klarer å åpne seg for de rundt seg.

Derfor setter veldig mange stor pris på tilbudet om å ha en helsesøster tilgjengelig på skolen. Men, det gjentar seg i det uendelige at tilbudet ikke er godt nok og at det burde ha vært utvidet. Helsesøstre er såpass etterspurt blant norske elever at det er ønskelig med et tilbud som gjelder for hver eneste skoledag. Da er det veldig trist å lese i Fredriksstad Blad at Kråkerøy Ungdomsskole ikke har hatt tilbud om helsesøster siden juni 2018.

I Fredrikstad er vi nødt til å tenke på elevene som tilbringer flere timer daglig på skolebenken. De fortjener gode tilbud.

Jeg har et ønske om at ingen skal grue seg til å dra på skolen. Jeg har også et ønske om at alle elever skal dra på skolen vel vitende om at muligheten til å oppsøke helsesøster faktisk er der hver dag - uansett. Dessverre så er noe av dette ikke en realitet. Mange gruer seg til skolen av forskjellige årsaker og hadde trengt en tilgjengelig helsesøster på skolen. De fleste skoler har helsesøster tilgjengelig et par ganger i uken- og selv dette tilbudet, er vi mange som mener er for dårlig. Helsesøster må være mer synlig og til mye større hjelp. Helsesøster kan nemlig hjelpe de som gruer seg til å dra på skolen, men også så utrolig mange andre.

Når jeg mener at to dager i uken ikke er et godt nok tilbud, er det selvfølgelig helt uakseptabelt at helsesøster ikke skal finnes på Kråkerøy Ungdomsskole. Et stort antall ungdom sliter med den psykiske helsen sin, og Kråkerøy kan ha like mange elever med slike problemer som det en skole med tilbud om helsesøster har.

Les også

Kjære politikere, bruk pengene der de hører hjemme, i skolehelsetjenesten

I Fredrikstad er vi nødt til å tenke på elevene som tilbringer flere timer daglig på skolebenken. De fortjener gode tilbud. De fortjener å bli sett. De fortjener en skole som tar hensyn til hver enkelt elev. De fortjener at helsen blir tatt på alvor. Skolen er nødt til å tilby mer enn bare faglig kunnskap. Det er mye som kan gå gjennom hodet til en tenåring, og ofte kan man sitte med tankene helt alene. Nettopp derfor er det så utrolig viktig at vi forstår og ser viktigheten ved å tilby alle skoler en tilgjengelig helsesøster. Jeg håper inderlig at Fredrikstad kommune ikke vil mangle helsesøstre i fremtiden. Det er en av de viktigste jobbene som finnes, og det trengs sårt. Husk at ungdommen er fremtiden, og ungdommen trenger helsesøster.

Håper Kråkerøy ungdomsskole får på plass en helsesøster igjen snart. Det fortjener elevene.

Les også

Lønn i himmelen? Det holder ikke for banken!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.