Bedre skolehelsetjeneste er et løft for elevene

– Med E-helsetjeneste senker vi terskelen og gjør at elever kan stille spørsmål uansett tiden på døgnet, skriver Maria Imrik.

– Med E-helsetjeneste senker vi terskelen og gjør at elever kan stille spørsmål uansett tiden på døgnet, skriver Maria Imrik.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Maria Imrik, Fredrikstad AUF, kommenterer forslaget i Arbeiderpartiets alternative budsjett om å styrke skolehelsetjenesten.

DEL

LeserbrevEn av de største sakene ved skolevalget i år var skolehelsetjenesten. Jeg er stolt over at Arbeiderpartiet innfrir på løftene fra valgkampen i sitt budsjett. Dette er et budsjett som kommer til å gjøre tilbudet bedre for oss unge på alle norske skoler. Nå skal vi åpne dørene inn til skolehelsetjenesten.

Hver femte norske ungdom sliter med psykiske vansker, og psykiske lidelser koster Norge 60 til 70 milliarder i året, i form av at folk faller ut av skole og jobb og går over på trygdeøvelser. Det er viktig å styrke den tidlige innsatsen i skolen.

Tilbudet er for variert og ofte ikke tilstede. Alle ungdom skal ha noen å snakke med, uavhengig av hvor du bor. Er du heldig å komme i kontakt med skolehelsetjenesten, så er det ikke sikkert at du får den hjelpen du trenger. Sju av ti helsesøstre sier at de ikke har tid til å følge opp de elevene som trenger hjelp.

En del av Arbeiderpartiets satsning er å opprette E-helsetjenesten, som er tilgang på helsetjenester på nett. I tillegg gjør de fastlegeordningen gratis for ungdom opp til 18 år.

Barn skal ikke måtte betale for å søke hjelp hos fastlegen. Samtidig må vi sørge for at terskelen for å ta kontakt med fagpersoner om ting som er vanskelig er så lav som mulig. Med E-helsetjeneste senker vi terskelen og gjør at man kan stille spørsmål uansett tiden på døgnet.

Nå forventer vi at de som ønsker å styrke skolehelsetjenesten, stemmer for forslaget til Arbeiderpartiet.

Med dette forslaget vil man gjøre en stor forskjell for mange av oss som er unge i dag. Tidlig innsats krever at man legger penger på bordet, det har vi gjort, nå må resten av Stortinget følge etter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags