Trening er medisin for revmatikere, ønsker bedre tilbud fra kommunen

Det varme bassenget i Lykkeberghallen har i lengre tid vært stengt for reparasjoner. Foto: Stig Nilsson

Det varme bassenget i Lykkeberghallen har i lengre tid vært stengt for reparasjoner. Foto: Stig Nilsson

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fredrikstad og omegn Revmatikerforening inviterer alle til å være med i treningsprosjekt, og ber kommunen legge bedre til rette. – En relativt stor by som Fredrikstad kan ikke engang skilte med et oppvarmet basseng.

DEL

Leserbrev 

Et kommunalt treningstilbud til alle med muskel- og skjelettsykdommer vil gi svært god helsebringende effekt og bidra til bedre kommuneøkonomi. Muskel- og skjelettplager koster samfunnet hele 73 milliarder i året. Det er dessverre de plagene som rammer flest og som koster samfunnet mest. Nå har kommunene ansvar for rehabilitering til storparten av denne gruppen.

En av fire nordmenn har muskel- og skjelettplager. Over 300.000 har en revmatisk diagnose. Hvorfor gjør ikke politikerne i vår kommune mer for å bedre situasjonen her for oss? Det finnes tiltak som koster lite, men som vil gi både samfunn og individ svært god effekt hvis de iverksettes i kommunene.

En relativt stor by som Fredrikstad kan jo ikke engang skilte med tilbud som våre nabokommuner har, et oppvarmet basseng. Norsk Revmatikerforbund (NRF) legger til grunn internasjonal og nasjonal forskning, når vi nå setter oss disse målene både kommunalt og nasjonalt:

NRFs treningsmål:

■ Tilrettelegging for «trening som medisin» som en del av det kommunale helsetilbudet.

■ «Trening på resept» fra fastlegen til pasienter som er avhengig av trening som sykdomsmodifiserende innsats, med individuell plan og oppfølging av treningsmål.

■ Økt utbygging og satsing på frisklivssentraler med skreddersydde tilbud for mennesker med revmatisme og muskel- skjelettsykdommer (livsstil, kosthold, trening).

■ Benytte NRFs frivillige ressurser i kommunen som bidragsytere til oppfølging av mennesker med nedsatt muskel- og skjeletthelse. (NRF tilbyr ressurser i form av frisklivsagenter, likepersoner, lokallagets aktiviteter innen trening og livsstil og treningsopplegget «Kom i form med NRF».)

15. mars er Den Nasjonale Revmatikerdagen.   I år setter vi NRF trening på dagsorden denne dagen! Vi har lansert treningsprosjektet «Kom i form med NRF» som alle – også de som ikke er medlemmer i foreningen – kan delta på helt gratis. Treningen kan gjøres hjemme og på egen hånd via digital opplæring eller sammen med venner! Les mer om dette på våre hjemmesider.

NRF ønsker et friskere samfunn med bedre muskel- og skjeletthelse! Vi mener at en del av løsningen ligger i å bedre det kommunale treningstilbudet til alle med muskel- og skjelettsykdommer. Vi utfordrer herved politikerne i «Den lille, store verdensbyen vår, Fredrikstad til å legge til rette for bedret treningstilbud for denne store gruppen. Det gagner både kommunens økonomi og oss som enkeltmennesker!

La oss løfte muskel- og skjeletthelsa i vår kommune sammen!

I håp om at «Det ornær sæ i Fredrikstad»!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags