Er det alt ekstraarbeidet for fastleger som gjør det vanskeligere å være pasient?

Hans Frostad slår fast at det har blitt vanskeligere å bli pasient.  Det tar lengre tid å få legetime, og det leder gjerne til ny ventetid for å få videre behandling. Foto: Mostphotos

Hans Frostad slår fast at det har blitt vanskeligere å bli pasient. Det tar lengre tid å få legetime, og det leder gjerne til ny ventetid for å få videre behandling. Foto: Mostphotos

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hans Frostad nevner flere mulige årsaker til fastlegekrisen: – Er helsevesenet rett og slett overadministrert?

DEL

Leserbrev

Det er ikke greit å ha helseplager når man føler at det ikke er så lett å få hjelp. For å komme til fastlege må man vente ca. en og en halv måned (egen erfaring). Man rekker kanskje å bli frisk eller  det som verre er før man får time. Har fastlegene for mange pasienter? Det burde kanskje bli lovbestemt en øvre grense  på hvor mange pasienter en fastlege kan ha. For dem som har råd til det, er selvfølgelig  Volvat et alternativ. Men kanskje ikke for folk med dårlig råd eller minstepensjonister.

For å komme til videre behandling, må fastlegen ha skrevet ut en rekvisisjon.  Du må da selv bestille time hos for eksempel  fysioterapeut. Hos fysioterapeut får du beskjed om ventetid opp mot seks måneder. Hva koster det samfunnet å la personer i arbeid gå sykemeldt i seks måneder før de kan få behandling? Og hvilke plager har alle som må gå og vente på hjelp i verdens beste helsevesen.

For meg virker det som vi har gjort ting vanskeligere for pasienter de siste årene. Er det grunnet alt ekstraarbeid fastlegene er blitt pålagt, for mye papirarbeid, for mange pasienter til hver fastlege? Er rett og slett helsevesenet overadministrert? 

Ellers ønsker jeg god helse for alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags