Gå til sidens hovedinnhold

Høyre vil gi penger idrettsrådet ikke har brukt til Barnas Stasjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredrikstad Idrettsråd har tilbakebetalt 120.000 kroner som ikke ble brukt i fjor. Høyres Lars Petter Kuran og Marianne Kristiansen vil gi pengene til Barnas Stasjon som kom dårlig ut i første tildeling.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I vårt møte i Helse- og velferdsutvalget 14. februar, ble det bestemt at Fredrikstad idrettsråd (FRID) skulle tilbakebetale 120.000 av 175.000 tildelte kroner, fordi FRID ikke hadde klart å igangsette prosjektet «Mosjon for eldre» som planlagt i 2017. I henhold til statuttene for tildeling av midler skal nemlig hele eller deler av beløpet tilbakebetales om søker av noen grunn ikke har klart å gjennomføre omsøkte prosjekt.

For øvrig ble det bestemt at det tilbakeførte beløpet skal settes inn på Helse- og velferdsutvalgets disposisjonskonto. Dette som et resultat av at FRID hadde fått en ekstrabevilgning fra utvalget i fjor, da administrasjonen hadde forlagt søknaden.

I møtet som ellers ble et rent gavedryss av penger til våre organisasjoner som jobber med helsefremmende tiltak, ble derimot Barns Stasjon skuffet. De ble tildelt 175.000 kroner, en sum betydelig under de 850.000 kronene de opprinnelig søkte om. Med mer informasjon i ettertid, forstår vi i Fredrikstad Høyre nå at dette beløpet vil bli i snaueste laget for å opprettholde aktivitetsnivået og de gode prosjektene som Barnas Stasjon har på gang.

Vi mener arbeidet Barnas Stasjon utfører er så viktig for de svakeste i Fredrikstad-samfunnet, så for å hjelpe på driften fremmer Fredrikstad Høyre derfor en interpellasjon i neste utvalgsmøte. Vi foreslår at Helse- og velferdsutvalget gir de 120.000 kronene som nylig ble tilbakeført til utvalget fra FRID til Barnas Stasjon.

Dermed håper vi at Barnas Stasjon kan se fremtiden litt lysere i møte med foreslått tilleggsbevilgning på 120.000 samt de 175.000 kronene som de alt har fått tildelt fra utvalget.

For å gi denne tilleggsbevilgningen, trenger vi derimot støtte fra de andre partiene i Helse- og velferdsutvalget. Vi håper derfor de vil gi sin støtte til vår interpellasjon onsdag 28. februar, og vi krysser fingrene!

Kommentarer til denne saken