De tilbyr trening for å mestre hverdagen

Det er hverdagsrehabiliteringsteamet i Hvaler kommune, fra venstre Iselin Johansen, Cathrine Eliassen, Maria Leister, Margareta Hagbohm og Emma Huth. Kirsti Blomquist var ikke til stedet da bildet ble tatt.

Det er hverdagsrehabiliteringsteamet i Hvaler kommune, fra venstre Iselin Johansen, Cathrine Eliassen, Maria Leister, Margareta Hagbohm og Emma Huth. Kirsti Blomquist var ikke til stedet da bildet ble tatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hva er viktige aktiviteter for deg? er første spørsmål for den som søker Hvaler kommunes kurs for å trene på hverdagens oppgaver. Omsorgstjenesten endrer med dette fokus fra pleie til trening.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvaler kommune startet prosjekt Hverdagsrehabilitering 1. september 2019. Prosjektet skal vare ut året med håp om forlengelse. Kommunen fikk tildelt midler fra Fylkesmannen til å starte prosjektet.

Hverdagsrehabilitering er forebygging og rehabilitering når brukeren bor hjemme. Teamet består av 3 helsefagarbeidere med fordypning i rehabilitering, sykepleier, ergoterapeut og fysioterapeut. Teamet samarbeider tverrfaglig mot at brukeren skal nå sine mål. Hverdagsrehabilitering starter med spørsmålet: Hva er viktige aktiviteter for deg?

Kriterier for å kunne delta i hverdagsrehabilitering er at brukeren er motivert for endring, viser egeninnsats og kan holde avtaler.

Til spørsmålet «hva er viktige aktiviteter for deg nå?» svarer mange at det viktige er å mestre hverdagsaktiviteter som for eksempel å stelle seg selv, lage mat, gå på butikken, leke med barnebarn, hogge ved eller gå på kafé. Hverdagsrehabilitering er basert på en intensiv innsats i oppstarten.

Mestring er sentralt i hverdagsrehabilitering. Prosjektet Hverdagsrehabilitering i Norge omtaler hverdagsmestring som et tankesett som vektlegger den enkeltes mestring uansett funksjonsnivå. Hverdagsmestring er både et rehabiliterende og et helsefremmende tankesett.

Samhandlingsreformen vektlegger forebygging og rehabilitering. I omsorgstjenesten handler det om å endre fokus fra pleie til trening. Det er et stort potensial for helse- og treningseffekt hos eldre, og de skrøpeligste beboerne har mest utbytte av trening.

For å søke på hverdagsrehabilitering, ta kontakt med teamet på telefon 94010938.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken