Et torg for juggel eller kortreist mat?

Slik bør det ikke være, mener Arild N. Kristiansen, og vil at leieprisene på torvet skal være tilpasset bondens produkter fremfor juggel.  Arkivfoto:  Harry Johansson

Slik bør det ikke være, mener Arild N. Kristiansen, og vil at leieprisene på torvet skal være tilpasset bondens produkter fremfor juggel. Arkivfoto: Harry Johansson

Av

– Hva vil politikerne torget skal tjene til, en konsertarena eller et utsalgssted for stort sett juggel som under Glommafestivalen? er Arild N. Kristiansens reaksjon på at Larsens gartneri avvikler torghandelen.

DEL

Leserbrev

Ser i dagens avis at politikerne har vedtatt en nær femdobling av torgplassleien, med det resultat at de som har tilbudt jordbruksprodukter er blitt tvunget til å gi seg. For oss som kunder var dette var dette et nedslående og underlig vedtak.

La meg minne om at definisjonen på et torg er en åpen plass i en by beregnet for utendørs handel, tradisjonelt et sted der bønder har utsalgssted for sin egen produksjon. Hva vil politikerne torget skal tjene til, en konsertarena eller et utsalgssted fra boder med stort sett juggel som under Glommafestivalen?

Jeg har kommentert det tidligere, det finnes vel knapt i landet noe kjedeligere torg enn det vi har fått i Fredrikstad, dekorert med benker der folk stort sett sitter med ryggen til hverandre.

  • Diskuter og bli med i avstemning nederst på siden: Med riktig leiepris er det marked for gammeldags torghandel i Fredrikstad!

Til deg ordfører og dine politikere, ta dere en tur til torget og kom med forslag til løsninger som kan friste byens borgere til bruke det som skulle væte byens hjerte – torget.

Det er ingen skam å snu på dette vedtaket.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags