Gå til sidens hovedinnhold

Så innmari trist å se faghandeler forsvinne

Artikkelen er over 2 år gammel

– Ønsker vi ikke butikker som yter det lille ekstra? spør Cecilie Elisabeth Eriksen, som selv jobber i blomsterbutikk, når hun ser butikker må legge ned. Hva med deg selv? Er du villig til å betale ekstra for å beholde fagbutikkene?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det gjør meg så innmari trist når jeg ser utviklingen hos den lokale faghandleren. Når blant annet klesbutikker, slaktere, skomakere, bakere, fiskebutikker og blomsterbutikker må legge ned, lurer jeg på hva som skjer. Ønsker vi ikke butikker som yter det lille ekstra? Som møter deg med et smil, tar seg tid til å prate med kunden og som gjør seg flid med innpakningen?

Jeg ser argumentene hvor tilgjengelighet og pris spiller inn, men som blomsterdekoratør ser jeg derimot det hele fra en helt annen vinkel. Når dagligvarene en etter en tar inn mengder med blomster, både snitt og planter, og selger blant annet rosebuketten for 50 kroner. Ja, de står kanskje lenge og er holdbare, men…..

  • Stem nederst på siden: Jeg er villig til å betale ekstra for å beholde blomsterforretningen!

Hva skjer da med oss faghandlere? Jo, en etter en må stenge dørene. Bare i løpet av et-to år har tre dyktige, godt etablerte blomsterbutikker måtte legge ned i Fredrikstad-Sarpsborg, og på landsbasis mange, mange flere. Dette er en utrolig trist utvikling. Hvorfor? Jo, blant annet på grunn av for stor konkurranse med dagligvaren, at man tar med seg rosebuketten til 50 kroner.

Les også

Nina (49) vil drive klesbutikk i sentrum til hun blir gammel – har klær som både lidenskap og hobby

Så er jo spørsmålet mitt da; hva skjer den dagen man trenger det lille ekstra, som brudebukett, bårebuketter, blomster til konfirmasjon, dåp etc hvis faghandleren plutselig ikke er der lenger? Vi som faghandlere lever ikke bare av de blomstene vi selger til spesielle anledninger, vi lever av den hverdagsbuketten du kjøper. Ja, vi er dyrere enn Rema, Kiwi og Coop, men vi møter deg med et smil, prater med deg, snitter og renser, pakker blomstene pent inn, og gir deg det lille ekstra.

Jeg er en av de heldige, som jobber i en faghandel som klarer seg bra, jeg er stolt av yrket mitt og ønsker at det skal få lov å leve videre.

Blomster er dyrt, men hvis man tenker på hvor mange som jobber med blomstene før de kommer inn i butikken, er det kanskje ikke så dyrt likevel?

Les også

Fra blomster til bingo i Hagbartgården

Les også

«Blomsterlise» prøver å finne roen etter butikkstenging

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.