Dikeveien er gullegget blant Fredrikstads mange kvaliteter

Jan Egil Johansen: – Vi er veldig glad for den mest populære handlegaten i Fredrikstad i Midtbyen Rolvsøy; Dikeveien.

Jan Egil Johansen: – Vi er veldig glad for den mest populære handlegaten i Fredrikstad i Midtbyen Rolvsøy; Dikeveien. Foto:

Av

– La oss snu kikkerten, så ser vi bedre hvor utfordringen er, skriver Jan Egil Johansen i denne oppfordringen om å stimulere til økt handel i hele Fredrikstad kommune.

DEL

LeserbrevProblemet til Fredrikstad er ikke våre felles kvaliteter, men at man ser gjennom kikkerten feil vei…

Vi ser en glad næringssentrumsleder – sponset av kommunen – kommer på forsiden av Fredriksstad Blad fordi man er fornøyd med at mange maratonløpere løper i tidligere Fredrikstad sentrum, og andre går rundt der. Greit nok!

Det er veldig hyggelig med gratis fergeturer og rusle rundt i skyggen, besøke Litteraturhuset, kinoen, revy og restauranter! Det er positivt at næringssentrumsleder er glad!

Vi utenfor tidligere Fredrikstad sentrum, er generelt også glade! Vi er veldig glad for den mest populære handlegaten i Fredrikstad i Midtbyen Rolvsøy; Dikeveien.

Dikeveien er en solskinnshistorie og en så stor suksess at ordføreren i Fredrikstad bør nevne Dikeveien hver gang man får besøk «utaskjærs»! Der skinner solen sammen med gratisparkerende handleglade, og beriker Fredrikstad kommune. Det er suverent, og veldig positivt!

Som kjent har Fredrikstad mange kvaliteter, i forhold til å være attraktive som en handelsby forstår mange at Dikeveien er et gullegg for kommunen og oss alle innbyggerne! Fredrikstad kommune bør sterkt fremme dette populære handlestedet! I tillegg bør man søke å se den geografiske plasseringen som gjør at Midtbyen Rolvsøy også bør kunne bli et framtidig sentrum for mange administrasjoner.

Vi observerer at en del lokale folkevalgte sier de ønsker å fremme Fredrikstad, men mener da ganske så snevert ofte tidligere dagligvaresentrum i Fredrikstad, og ikke dagens reelle handelssentrum i Dikeveien. (Jf. Det er 12 år siden Rolvsøy ble det mest populære handlestedet i Fredrikstad, ifølge kommunens egne tall).

I jubileumstalen 2017 skrev ordføreren at innbyggerne i byen (storkommunen) burde strutte av selvtillit. Helt enig! Men samtidig viser flere maktlistepersoner så liten tro på, og liten selvtillit til sentrum» (at man bestemmer at de fleste (nærmest) skal tvangspålegges å flytte dit/bosette seg der i framtiden. De med gjennomføringsmakt i Fredrikstad bør slutte å fremme ideer som splitter byen (storkommunen). Jf. med bompengestasjoner - en handling overfor Fredrikstad som samfunn som er skadelig – som man i bystyret nylig vedtok å finne løsninger på å komme seg bort i fra.

Hva bør lokalpolitikerne gjøre, som gjør at hele byen; Borge, Kråkerøy, Onsøy, Rolvsøy, Sentrum vokser som handelssentrum? Stikkordet er å lese de lokale avisene.

Vi ser våre lokale aviser tjener gode penger på å reklamere for svenskehandelen. Det er greit! Vi tjener alle på svenskehandelen, slik det er nå.

Lokalpolitikerne og næringslivet bør sammen, og i samråd med innbyggerne – for byens beste og ikke seg selv – bedrive lobbyvirksomhet overfor våre rikspolitikere for å redusere handelslekkasjene!

Ikke ved hjelp av nye avgifter men ved å søke nye uprøvde løsninger. Man bør virkelig mene noe med å bygge ned handelslekkasjer til Sverige i stedet for å bygge hindre innad i egen kommune. Kan vi enes om det?

Er man idéløs, vel da bør man ikke lese lokalavisene, men søke å finne løsninger i utenlandske medier som omtaler hvordan andre handelssteder og land har gått fram.

PS. Det er vel å trampe mange på tærne, og stikke hånda inn i et vepsebol, men – ikke la handelsbyen Fredrikstad bli et nytt FFK. Styre og stell må ikke spenne ben på oss på matta.

PS 2. Ikke ta ordet miljø som et gissel for å bygge sentrum når det handler om økonomi der man kanskje heller egentlig søker å bygge større barnehager, større skoler. Mennesker er også miljø. Trangboddhet er ikke et miljøgode. Vi vet også at «bymennesker» produserer mer søppel enn «bygdemennesker».

Jan Egil Johansen

Rolvsøy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags