Anbefaler å utvide Halden fengsel

96 nye fengelsesplasser i Halden skal øke soningskapasiteten. Køen av soningsfanger er nå redusert til under 200.

96 nye fengelsesplasser i Halden skal øke soningskapasiteten. Køen av soningsfanger er nå redusert til under 200.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Høyre og Frp i Østfold har fått stortingsflertallet med på å anbefale at «regjeringen vurderer å utvide Halden fengsel», opplyser Ingjerd Schou og Ulf Leirstein.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

I budsjettinnstillingen fra justiskomiteen har Frp og Høyre fått flertall for en bestilling til regjeringen. Den lyder: Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti, vil anbefale regjeringen å vurdere å øke kapasiteten i Halden fengsel med et modulbygg på 96 plasser. 

Her kan man raskt utvide antall plasser, innenfor muren, og slik øke kapasiteten i Norge. For Østfold Høyre og Østfold Frp har dette vært en viktig sak, og vi er veldig glade for at et bredt flertall samlet seg om denne bestillingen til regjeringen. 

Soningskøen har de siste fire år har gått ned fra over 1.200 personer til under 200 personer. Regjeringen har avviklet soningskøen, uten å slippe ut innsatte før tiden gjennom fremskutt løslatelse, slik Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti gjorde under regjeringen Stoltenberg. Dette har vi fått til ved å ha en soningsavtale med Nederland, samt økt kapasitet og utbygging av fengselsplasser i Norge. Blant annet har vi modernisert og bygget ut Indre Østfold fengsel avdeling Mysen med 96 plasser som åpnet i juni. 

Vi konstaterer at Senterpartiet ikke ønsker utbygging i Halden fengsel. Det er trist at når Sp igjen fikk en plass på Østfoldbenken så er det ikke Østfold som er fokus. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.