Hvorfor ikke sjøkabel til Hvaler?

Per Kr. Løkkevik henviser til at Norge er eksperter på sjøkabler. Bilde fra Nexans' lasting av en svær kabel som legges mellom Saudi-Arabia og Qatar.  Foto: Erik Hagen

Per Kr. Løkkevik henviser til at Norge er eksperter på sjøkabler. Bilde fra Nexans' lasting av en svær kabel som legges mellom Saudi-Arabia og Qatar. Foto: Erik Hagen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Per Kr. Løkkevik skriver at Norge viker å være ekspert på sjøkabler, og ber Hafslund Nett svare på om ikke er bedre løsninger for Hvalers nye strømforsyning enn kabel over Kråkerøy.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Jeg har registrert de voldsomme «viderverdigheter» som følger av økt strømføring til Hvaler. (Blant annet  side 10 i FB onsdag 14.mars 2018).

Det er da nærliggende å stille Hafslund Nett et spørsmål som bør kunne gis et enkelt og forståelig svar på: Finnes det virkelig ikke andre mulige løsninger til å få strøm til Hvaler enn fra trafostasjonen ved Vennelystveien, og Kråkerøy på langs?

Det virker jo som vi i Norge er eksperter på sjøkabler. (Nå er det på tale å legge en ny til England. Og fra Ørakaia fraktes det kabler ut med båt!) Kunne ikke en sjøkabel (med langt mindre kapasitet enn disse) for eksemmpel fra Pernestangen (eller Herretangen) til Kirkøy være en mulighet? (Avstand omtrent den samme som den jordkabel det er tale om på Kråkerøy, der kommunen altså skal ut med (minst) 75 millioner!) Høyspentmastene på Østsiden kunne vel da nyttes og kanskje (enkelt) også belastes ekstra?

Hvordan trafostasjonen på Kråkerøy, etter hvert, skal tilføres mer effekt (uten nye tilførsels- og utbyggingsbehov der), er jo også noe å lure på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken