Hverdagshelter på frisørlinja

Arkivbildet viser elev Fitore Seferaj som demonstrerer ferdigheter hun har tilegnet seg fra skolens hverdagshelter på frisørlinja.

Arkivbildet viser elev Fitore Seferaj som demonstrerer ferdigheter hun har tilegnet seg fra skolens hverdagshelter på frisørlinja. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Thea Lerfald-Hansen roser Glemmen-kolleger på frisørlinja som takler overflyttingen til Kalnes vgs. på en imponerende måte.

DEL

Leserbrev

Jeg er privilegert. Jeg er tillitsvalgt i Utdanningsforbundet for 119 medlemmer – 119 individer. De utgjør «klubben». Som klubbleder har jeg fått en annen relasjon til kolleger enn det jeg gjorde før jeg fikk vervet, og jeg blir kjent med flere sider av mennesket – ikke kun læreren. Og det er noen av disse menneskene jeg vier denne teksten spesielt til.

Når frisørlinja nå blir flyttet fra Glemmen vgs. til Kalnes vgs., har jeg, i kraft av å være noen av lærernes tillitsvalgte, latt meg beundre. Jeg blir beundret av en gruppe lærere som i sin sorgprosess over å måtte endre arbeidssted, og snart ta farvel med venner, kollegaer, og ledere, med korridorer, klasserom og arbeidsplass, allikevel sprer godt humør. Deres egen sorg har blitt min sorg for jeg ser hva vi på Glemmen mister: Vi mister engasjerte, lojale og arbeidsomme kollegaer. Vi mister venner med latter, empati og viljestyrke. Vi mister frisør.

Siden 1958/59 har frisørlinja vært en hjørnestein ved Glemmen-kulturen – de vært en del av oss. Vi lærere går foran og veileder elevene våre til å bli de unge voksne vi ønsker, håper og ser at de har potensial til å bli. Hver vår jobber vi på slik at vi får de elevene vi kan i havn: vi oppløser timeplanen, vi har vurderingen over Skype i helgene og vi er der for elevene våre. Det er rett og slett vårens vakreste eventyr.

Og spesielt i år tildeler jeg denne prisen til frisørlærerne. Tross sin egen arbeidssituasjon går de inn i klasserommet til elevene sine, de har med pizza og drikke, dekker et langbord og spiser med dem. Og de ber dem om å være så snille å følge med dem over til Kalnes, for de ønsker det. De ønsker å få være en del av livet til de kommende frisørene litt til – helt til det ikke lenger er mulig, og hvor de da i stedet får mulighet til å gi dem vitnemålet sitt og takke for innsatsen og samholdet.

Disse lærerne mister Glemmen. Mister jeg.

En engasjert, dyktig og livlig gjeng som lyser opp en ellers noe slitt korridor. De imponerer meg. De motiverer meg. De er mine hverdagshelter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags