Hadde du tillatt ditt barn å sykle langs denne veien?

Fv 117, Vikane: – Veien langs sjøen er allerede i dag så trafikkert at det på lange strekk der det ikke er gang- og sykkelvei, er direkte livsfarlig å være myk trafikant.

Fv 117, Vikane: – Veien langs sjøen er allerede i dag så trafikkert at det på lange strekk der det ikke er gang- og sykkelvei, er direkte livsfarlig å være myk trafikant. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nora Ramstad tar utgangspunkt i trafikkforholdene i sin drepende kritikk av planene om stort bryggeanlegg i Hankøsundet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En trafikkert vei med trailere, busser, store biler med båthengere, hvor det ikke er plass til at en buss og en bil passerer hverandre samtidig i svingen. Vannspeilet er fantastisk vakkert (enn så lenge) samtidig som risikoen for trafikkuhell er stor. Veien langs sjøen i Vikane er allerede i dag så trafikkert at det på lange strekk der det ikke er gang- og sykkelvei, er direkte livsfarlig å være myk trafikant.

Det planlegges å fortette med bryggeplass til over 300 båter i Hankøsundet uten krav om bygging av gang- og sykkelvei! Fylkeskommunen, Fylkesmannen og Vegvesenet stiller seg svært kritiske til omfanget av områdereguleringsplanen som Fredrikstad kommune har fått Rambøll til å utarbeide. Fylkesordfører Ole Haabeth avviser fagmyndighetene og sier at vi må finne løsninger...

Fortell oss heller hvorfor vi skal ødelegge et vakkert kystlandskap, til glede kun for to-tre utbyggere som vil tjene penger på dette? Dersom Hankøsundet bygges ned, fylles ut og mudres, blir det nok en grov tabbe Fredrikstad kommune må stå til ansvar for. Brudd på de fleste lover og bestemmelser som omhandler bevaring av kysten vår, hva slags demokrati er det?

Lytt til dem som har noen visjoner og som evner å se noen konsekvenser. Hvordan hadde Gamlebyen sett ut om Haabeth hadde styrt den gangen det var planer om å rive alt det gamle rælet? Hvor trist hadde det ikke vært. Politikere, nå må dere tenke dere om. Dere snakker høyt om bevaring av natur og at miljøet skal være bærekraftig. Dette provoserer dem som virkelig er opptatt av miljø. Bygg ned, steng vanlige folk ute, fyll ut masser, glem rødlistede fuglearter eller fisker. De unge får komme etter og rydde og lappe på restene etter dessertgenerasjonen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken