Nå gjelder det å vise handlekraft, Olav Moe!

Råde kommune har gjort sin del av jobben, blant annet med regulering. Spaden kan settes i jorda når som helst, er Glenn Melbys melding til Olav Moe (bildet) som leder fylkeskommunens samferdselsutvalg.

Råde kommune har gjort sin del av jobben, blant annet med regulering. Spaden kan settes i jorda når som helst, er Glenn Melbys melding til Olav Moe (bildet) som leder fylkeskommunens samferdselsutvalg.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Dette handler om troverdighet fra Olav Moes og KrFs side. Han var «høy og mørk» i valgkampen, og nå kommer vi til gjennomføringen, skriver Glenn Melby om gang- og sykkelveien som mangler mellom Tomb og undergangen ved Råde stasjon.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

De politiske partiene i Råde har i en årrekke jobbet for å få etablert gang- og sykkelvei på den fire kilometer lange strekningen langs fv 354 fra Tomb til undergangen ved Råde stasjon. Dette er en fylkesvei og dermed fylkeskommunens ansvar, men dette har ikke nådd opp i fylkestingets prioriteringsdiskusjoner så langt.

For å få fortgang i dette valgte flertallet i kommunestyret i Råde (dog med unntak av Ap) å bevilge 27 millioner som et «forskudd» på  investeringsmidler for å finansiere prosjektet. Tanken med dette var å gi prosjektet startkapital for at i hvert fall ikke manglende økonomi skal være til hinder. Hele strekningen er også ferdig regulert og klargjort.

I valgkampen gikk leder i fylkeskommunens samferdselsutvalg, Olav Moe (KrF), langt i å garantere oppstart i 2016. Han pekte spesielt på den egeninnsatsen Råde kommune har lagt ned for å få dette på plass. I et intervju i Fredriksstad Blad 25. august 2015 sier Olav Moe: «Råde har vært tidlig ute med å spille inn sitt prosjekt og jeg ser ingen hinder for at gang-  og sykkelveien langs Tombveien og andre prosjekter kan gjennomføres på denne måten».

Stor er derfor både overraskelsen og skuffelsen når vi registrerer at prosjektet ikke er nevnt med et ord i fylkeskommunens utkast til handlingsplan for fylkesveier og kollektivtransport for perioden 2017 - 2020. Utvalg for samhandling og næring i Råde ber derfor (på nytt) om at denne strekningen får høyere prioritet - og kan realiseres.

Dette handler om troverdighet fra Olav Moes og KrFs side. Han var «høy og mørk» i valgkampen, og nå kommer vi til gjennomføringen. Råde kommune har gjort sin del av jobben, blant annet med regulering. Spaden kan settes i jorda når som helst.

Nå forventer jeg at Olav Moe tar et tydelig ansvar for å følge opp egne løfter, slik at vi kan få realisert dette tiltaket som er viktig for både trafikksikkerhet og sentrumsutviklingen i Karlshus - og utviklingen i Råde forøvrig.

La oss si det slik, Olav Moe: Nå gjelder det som det aldri før har gjullet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken