Om våre folkevalgte på Hvaler setter seg på sykkelen, skjønner de kanskje hva jeg mener

Utfordrer folkevalgte. Brevforfatter Ronny Ramberg ber Hvaler-politikere ta sykkelen fatt. På bildet er det tidligere Høyre-topp Ottar Johansen som til sykkel bekrefter stort behov for ny gang- og sykkelsti langs fylkesveien.

Utfordrer folkevalgte. Brevforfatter Ronny Ramberg ber Hvaler-politikere ta sykkelen fatt. På bildet er det tidligere Høyre-topp Ottar Johansen som til sykkel bekrefter stort behov for ny gang- og sykkelsti langs fylkesveien. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Hva er det politikerne ikke har sett på Hvaler? spør Ronny Ramberg og etterlyser gang- og sykkelveier langs hovedveiene.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Etter flere års planlegging flyttet vi endelig fra støyende Oslo til Vesterøy på vakre Hvaler. En drøm var gått i oppfyllelse. Nå skulle Hvaler oppleves og nytes fra båt og sykkelsete. Hav og himmel kinn mot kinn...

Men allerede ved første sykkeltur fant vi ut at sykkelveier langs hovedveiene glimret med sitt fravær. Med en trafikk lik hovedfartsårene i Oslo lå vi langs den hvite stripen og ble snittet av biler i altfor stor fart! Hva er det politikerne ikke har sett på Hvaler?

  • Se avstemning nederst på siden: Hvaler trenger sykkelstier langs hovedveiene

Om våre folkevalgte setter seg på sykkelen og sykler mellom øyene, skjønner de kanskje hva jeg mener. At vi kom hjem i live, er nesten et under. Med så mange fastboende og hytter som det nå er her ute er det helt ubegripelig at det ikke er satset mer på sykkelstier. Det er mange foreldre som ikke tør å slippe sine barn ut på sykkelen og det er tragisk.

Dårlig med bussforbindelse er det også, så de fleste ser seg nødt til å sette seg i bilen om det så bare er til butikken. Hele Norge satser nå på den «grønne» linje, her har dere virkelig en jobb og gjøre! Østfoldingene har heller ikke blitt lettere med tiden, så her er det også en helsegevinst hvis de ansvarlige får opp øynene. Skjerp dere politikere, bidra til å la Hvaler forbli en idyll ikke bare en trafikkåre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.